Med retten på sin side

»The East« udfordrer publikums forståelse af hvad rigtigt og forkert, ret og rimeligt er. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zal Batmanglij leger med både genrekonventioner og publikums overbevisninger i den velturnerede politiske thriller »The East«, der handler om en ung kvindelig agent for et sikkerhedsfirma, der får til opgave at infiltrere en gruppe ekstreme aktivister, der under navnet The East hævner sig på udvalgte korrupte virksomheder på både udspekuleret og undertiden brutal vis.

»The East« er en elementært spændende thriller, der udfordrer publikums forståelse af rigtigt og forkert, ret og rimeligt.

Medforfatter Brit Marling er overbevisende som Jane, der får sit moralske kompas sat ud af kurs af sektlederen med den magnetiske karisma og den faste overbevisning, at med ondt skal ondt fordrives – nuanceret og intenst spillet af Alexander Skarsgård. »The East« udfordrer tilskuerens egen moral og leger med, hvor grænsen går mellem aktivisme, selvtægt og terrorisme. Det er både underholdende, skræmmende og tankevækkende.

Hvad: »The East«. Hvem: Instruktør: Zal Batmangij. Medvirkende: Brit Marling og Alexander Skarsgård. Hvor: Månedens film i Cinemateket i København.