Med nitroglycerin i lasten gennem junglen

Nu er den originale udgave af "Frygtens pris" på godt to timer blevet tilgængelig – med ultraflot digital teint – og nu bliver de fascinerende elementer fulgt til dørs af noget helt fantastisk.

Turen med lastbil over en hængebro i monsunregn er blot et af mange højdepunkter. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da jeg var teenager, så jeg en godt og vel halvanden time lang udgave af William Friedkins »Frygtens pris«. Skamklippet af producenterne til noget forvirrende, men alligevel stadig fascinerende.

Nu er den originale udgave på godt to timer blevet tilgængelig – med ultraflot digital teint – og nu bliver de fascinerende elementer fulgt til dørs af noget helt fantastisk.

William Friedkin var kendt for »French Connection« og »Eksorcisten«, da han kastede sig ud i at genindspille en fransk historie om en håndfuld desillusionerede mænd, der tager imod et job om at køre nitroglycerin 200 miles gennem junglen. Og han fortæller sin historie dejligt flagrende og 1970eragtigt i første time og hårrejsende intenst derefter.

»Frygtens pris« er fra det mest spændende årti i amerikansk film. Det årti hvor en hel flok nye instruktører havde frie hænder, indtil »Star Wars« kom i 1977 og fejede alt til side. Desværre også Friedkins politisk sensible junglethriller, der stadig virker rå, risikovillig og rygradsrislende.

Hvad: »Frygtens pris«.

Hvem: Instruktør: William Friedkin. Medvirkende: Roy Scheider, Bruno Cremer, Amidou.

Hvor: Premiere i Cinemateket i København.