Manden inden i kroppen

»Walking Distance« balancerer på kanten af at blive for sentimental, men holder balancen og bliver til et studie af en karakter, der vækker både empati og interesse.

Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Federico er højst 40 år, men han vejer mere end 200 kilo. Han lever et ensomt liv med få besøg af sin stramtandede søster og svogeren, der er under tøflen.

På et af de besøg viser de to billeder fra en ferie, og Federico fisker sit gamle kamera frem og går møjsommeligt den lange tur til kamerabutikken og får fremkaldt en gammel film. Det giver ham blod på tanden til at fotografere igen, og en ung fyr i butikken hjælper ham til et nyt kamera.

Med museskridt lysner det igen for Federico, der får en rigtig ven i den unge fyr, og svogeren støder til den umage trio. Det er ikke svært at identificere sig med Federicos udfordringer. Kroppens begrænsninger og for eksempel frygten for ny teknologi. Blot er hans udfordringer ti gange så vilde som hos de fleste.

»Walking Distance« balancerer på kanten af at blive for sentimental, men holder balancen og bliver til et studie af en karakter, der vækker både empati og interesse.

Også fordi der i historien om de tre mænds venskab gemmer sig en historie om mænd i en verden af kvinder, der ikke kan afholde sig fra at ville styre det hele.

Hvad: »Walking Distance«.

Hvem: Instruktion: Alejandro Guzman. Medvirkende: Luis ’Luca’ Ortega, Mauricio Issac, Joel Isaac Figueroa.

Hvor: Premiere i København, Aarhus og Kolding.