Mads Mikkelsen om sin western-film: Superærgeligt at Lars ikke var med

Mads Mikkelsen drømmer om en ny chance for at spille sammen med sin storebror Lars i film eller på teatret, og han har et bestemt ønskeprojekt i tankerne til dem.

Den oprindelige plan med "The Salvation" var at sætte både Mads Mikkelsen og Lars Mikkelsen i rollerne som brødre. Foto fra filmen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mads Mikkelsen og Lars Mikkelsen. På papiret lignede det et dream-team at sætte på plakaten for den ny Kristian Levring-western “The Salvation”, der har verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes. De to real-life brødre, Mads 48 år og Lars 50 år, skulle også i filmen være to brødre, der tager kampen op mod en horde af blodtørstige banditter.

Men filmbranchen er en uforudsigelig størrelse, og pludselig harmonerede de to skuespilleres tidsplaner ikke længere, da filmen skulle skydes i Sydafrika. Lars Mikkelsen måtte takke nej til rollen, og i stedet blev den svenske skuespiller Mikael Persbrandt sat ind i rollen som Mads Mikkelsens bror i “The Salvation”.

- Det var superærgeligt, at Lars ikke var med. Men sådan er branchen. Tingene trækker ud og lige pludselig kan en plan ikke lade sig gøre. Det kunne have været rigtig rigtig sjovt, og vi vil bestemt stadig prøve at få til at ske, siger Mads Mikkelsen.

At han måtte undvære sin bror i “The Salvation” betyder dog ikke, at han har noget at udsætte på Mikael Persbrandt indsats.

- Det var ikke noget dårligt bytte, selvom jeg selvfølgelig havde ønsket at det havde været Lars, siger Mads Mikkelsen.

Endnu har brødrene til gode at spille overfor hinanden i en større filmproduktion, pånær nogle korte scener i “Flammen og Citronen”, og nogle afsnit af Tv-serien “Rejseholdet”

Fra disse produktioner, ved Mads at kemien mellem dem er supergod, og han mener at det ville være meget nemt for dem at lave scener sammen.

- Vi kender måske ikke hinanden så godt arbejdsmæssigt, men til gengæld kender vi hinanden på alle mulige andre måder, siger Mads Mikkelsen.

Et drømmeprojekt for Mads Mikkelsen i den henseende, skulle imidlertid ikke nødvendigvis være en film, men et specfikt teaterstykke, nemlig Sam Shepards “True West”, der rent faktisk handler om to brødre i filmbranchen.

- Det ligger lige til højrebenet og er en fantastisk, rørende og meget sjov historie. det kunne være interessant, siger Mads Mikkelsen, der dog ikke får mange tilbud fra danske teatre mere.

- De har efterhånden givet den idé op, tror jeg. Men jeg vil faktisk gerne lave teater igen en gang, siger han.

Med to brødre der begge plejer succesfulde scenekarrierer, synes det oplagt at tænke, at de også har en indbyrdes konkurrence kørende, men det afviser Mads Mikkelsen.

- Det er selvfølgelig mange, der gerne ville ha’, at den konkurrence var der. Men det er vi bevidste om og måske prøver vi ubevidst at undgå den. På mange måder er vi også forskellige, som mennesker, men også som skuespillere. Det synes som om, at vi bliver tilbudt meget forskellige slags ting. Vi har endnu ikke stået i en situation, hvor vi skulle slås om den samme rolle. Og det er selvfølgelig skønt, for hvis det var tilfældet, ville situationen måske være anderledes, siger Mads Mikkelsen.

Lars Mikkelsen bliver dog ikke snydt for Cannes festivalen, idet han selv har en stor rolle i en af de danske film, der om nogle dage har premiere ved festivalen, nemlig "Når Dyrene Drømmer" af Jonas Alexander Arnby.