Lars von Trier og Kristian Levring laver gyserfilm

Kristian Levrings næste film bliver gyserfilmen “Detroit”, der får manuskript af Lars von Trier.

Filminstruktøren Kristian Levring står bag kommende dansk gyserfilm sammenmed Lars von Trier. Foto: Niels Ahlmann Olesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: niels ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom den danske dogmebevægelse forlængst er blevet filmhistorie, samarbejder dets grundlæggere stadig. Den 56-årige filminstruktør Kristian Levring, hvis netop færdiggjorte western “The Salvation” har verdenspremiere på den kommende filmfestival i Cannes, skal instruere en gyserfilm, der får titlen “Detroit”.

Filmens manuskript skrives af filminstruktøren von Trier, der sammen med Levring var en af de fire dogmebrødre bag dogmefilm-manifestet fra 1995. “Detroit”, der skal produceres af Zentropa, bliver dog ikke en dogmefilm, da “genrefilm” ikke er tillladt ifølge manifestets “kyskhedsregler”.

- Lars og jeg har ofte snakket om at lave en horrorfilm - en rigtig rædselsfilm. Jeg har altid tænkt, at Lars skulle lave filmen, men så kom han en dag og sagde “Jeg vil gerne skrive filmen til dig”, og det er han i gang med,” siger Kristian Levring, der i øjeblikket er ved færd med den sidste tekniske afpudsning på “The Salvation”, inden at filmen på mandag skal afleveres til Cannes-festivalen.

“The Salvation” har verdenspremiere i festivalens hovedprogram, men deltager ikke i konkurrencen om Guldpalmen. Inspirationen til den kommende gyserfilm kommer blandt andet fra gyserklassikere som “Exorcisten”, men med et lidt anderledes udgangspunkt, siger Kristian Levring.

“Den kommer til at handle om en mand der i bogstaveligste forstand kæmper med indre dæmoner,” siger Kristian Levring.

“The Salvation” har dansk premiere den 22. maj.