Kedeligt gys

Film»The Messengers« er en klassisk gyser på den stærkt forudsigelige måde.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

I Asien har det i mange år været en fast tradition at lade gysere få premiere om sommeren. »For at få kuldegys i heden«, som de siger derude. Og selv om det bestemt ikke er en nødvendighed herhjemme pt., så vrimler det med gysere for øjeblikket, senest »The Messengers«.

Det er de kinesiske enæggede tvillinger, Danny og Oxide Pang, der begge brillerer med at kunne skrive, klippe, filme, producere og instruere, der står bag. Efter at have lavet den ret vellykkede gyser »The Eye« fra 2002, har de nu begået deres første amerikanske film.

Familien Solomon ankommer til et gammelt, ensomt hus på landet. Her vil faren dyrke solsikker for familiens sidste opsparing. Men som alle ved, så bærer gamle huse altid på frygtelige hemmeligheder og måske endda aggressive spøgelser, der kravler rundt på loftet eller kommer op gennem kældergulvet, og der går da heller ikke lang tid, før familiens to børn begynder at se og opleve skræmmende ting.

Resten går helt efter bogen, desværre uden at gysene er særlig uhyggelige og dét fra en, som bestemt ikke er særlig hårdhudet. Til gengæld bliver der brugt meget tid og energi på at ridse familiekløften mellem børn og forældre op en problematik hele handlingen kan ses som en metafor for. »The Messengers« sætter sig samtidig mellem kriblende, asiatisk suspense og vestlige effekter af den genkendelige slags, men de to stilarter kolliderer og giver en flad gang underholdning, der næppe får nogen til at fryse af gys denne sommer.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse