Kedelig film om spændende countrystjerne

Countrymusik-legenden Hank Williams havde fortjent en bedre film end "I Saw the Light".

Potentialet i den spændende historie om country-musiklegenden Hank Williams, der skrev bl.a. »I’m So Lonesome I Could Cry«, bliver desværre ikke forløst i den jævnt kedelige »I Saw the Light«. Foto PR
Læs mere
Fold sammen

Jeg så frem til at se en film om countrymusiklegenden Hank Williams, for hvordan var det nu, det var med den gådefulde musiker, der døde tilbage i 1953, og som har været beundret lige siden? Blandt andet for numrene »Hey Good Lookin’« og »I’m So Lonesome I Could Cry«. Jo, han var en dygtig sangskriver og en rimelig performer, og så var han alkoholiker og skørtejæger og led ekstremt meget på grund af en dårlig ryg. Stof nok til en dramatisk bombe af en film fra showbusiness i gamle dage skulle man synes.

Desværre har instruktøren bag »I Saw the Light« ikke set lyset i den måde, han fortæller historien på. Musikken er sobert gengivet, og skuespillerne er fine, men når det gælder historiefortællingen, kommer konflikterne slet ikke til deres ret. Filmen er tæt på kedelig.

Et greb med sort/hvide interviews undervejs, der skal forestille at være udført efter Hank Williams’ død, er heller ikke særligt godt integreret i filmen. Alt i alt vil jeg meget hellere se nogle dokumentarudsendelser om og høre mere musik af Hank Williams.

Hvad: I Saw the Light. Hvem: Instruktør: Marc Abraham. Medvirkende: Tom Hiddleston, Elisabeth Olsen, Bradley Whitford. Hvor: Premiere i Empire i København.