Kate Winslet i underholdende rodebutik af en film

Var hun virkelig involveret i et mord som ti-årig? Eller var der en anden grund til, at hun blev forvist fra sin hjemby?

Kate Winslet i »The Dressmaker«. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gode kræfter som Kate Winslet og Hugo Weaving gør Jocelyn Moorehouses skæve og svært placerbare »The Dressmaker« til en underholdende oplevelse.

Kate Winslet spiller Tilly, der vender tilbage til den lille by, hun blev forvist fra som ti-årig. Angiveligt fordi hun var involveret i et mord – men er det nu sandheden? Tilly selv kan ikke huske noget, og hverken hendes fordrukne mor eller de sladrevorne byboere er til megen hjælp. Heldigvis har Tilly et hemmeligt våben: hun kan sy kjoler, der får magien frem i selv den grimmeste. Og hvem kan sige nej til det?

»The Dressmaker« er australske Moorehouses første film siden »A Thousand Acres« fra 1997, og man skulle tro, hun prøvede at kompensere for sit lange fravær. I hvert fald er »The Dressmaker« et syndigt rod, der genremæssigt skifter mellem slapstick-komedie, romantisk drama, film noir, western og krimi,  mens den stilmæssigt på skift minder om film af Tim Burton, Pedro Almodovar, Coen-brødrene og Lasse Hallström.

Gode skuespilspræsta­tioner, fabelagtige kostumer designet af Marion Boyce og ikke mindst et gennemført glimt i øjet sørger dog for en konstant høj underholdningsværdi.

Hvad: The Dressmaker. Hvem: Instruktør: Jocelyn Moorhouse. Medvirkende: Kate Winslet, Liam Hemsworth. Hvor: Premiere i udvalgte biografer i hele landet.