Kærlighedskrigerne Ernst og Röbi

Historien om kærlighed og modgang for det i dag ældre ægtepar, der som det første indgik registreret partnerskab i Schweiz, er let at identificere sig med.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Schweiziske »Der Kreis« er en valid hybrid mellem spillefilm og dokumentar. I fiktionsform får vi historien om, hvordan en knapt uddannet lærer, Ernst, kommer med i cirklerne omkring det homoseksuelle magasin Der Kreis i 1950erne.

Her møder han drag-sangeren Röbi. Ret hurtigt forstår vi, at de to er en virkelig historie, for deres ungdoms spejlbilleder suppleres af de to som ældre, der sidder og fortæller andre dele af historien. De er i dag et ældre ægtepar i 80erne og var i øvrigt de første, der indgik registreret partnerskab i Schweiz.

Historien om kærlighed og modgang er let at identificere sig med, og den er ganske fint spillet i fiktionsdelen. Et intimt og livsbekræftende appendiks til den store aktuelle Oscar-nominerede underholdningsmaskine »The Imitation Game« om den homoseksuelle kodebryder Alan Thuring.

Ernst og Röbi kæmpede en helt anden krig. Obs: Hvis man ikke selv er homoseksuel – eller heteroseksuel med bredt udsyn – vil de schweiziske trængsler nok desværre føles som fodnoter.

Hvad: »Der Kreis«.

Hvem: Instruktør: Stefan Haupt. Medvirkende: Sven Schelker, Matthias Hungerbühler.

Hvor: Premiere i København, Aarhus og Aalborg.