Kærlighed uden ord

Der er dømt Romeo og Julie-historie, sansemættede slette-portrætter og en del symbolisme, der ikke altid er til at forstå, i »Test«.

Skønhed og stilhed i »Test« hvor der ikke siges en eneste replik. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Russiske Aleksandr Kott tager filmsproget til det ekstreme i »Test«, der udelukkende fortælles i forjættende smukke billeder uden en eneste replik. Det er derfor op til publikum at sammenstykke filmens mange tableauer til en sammenhængende historie, hvilket kan være lidt af en udfordring.

Kernen er dog klar: En far og datter bor sammen i et øde beliggende hus på de russiske stepper tæt på grænsen til Kazakhstan. Dagligdagen brydes dog en dag af soldater med bistre miner og geigertællere, der skal måle stråling efter nærliggende atomprøvesprængninger.

Da pigens far efterfølgende bliver syg, må hun klare sig selv med hjælp fra sine to bejlere, en lokal dreng og en mystisk lyskrøllet fotograf, der pludselig en dag dukker op på steppen.

Der er dømt Romeo og Julie-historie, sansemættede slette-portrætter og en del symbolisme, der ikke altid er til at forstå, i »Test«.

Men hvad gør det, når man allerede har overgivet sig til skønheden og stilheden i denne fascinerende filmoplevelse?

Hvad: »Test«

Hvem: Instruktør Aleksandr Kott. Medvirkende: Elena An, Danila Rassomakhin.

Hvor: Månedens film i Cinemateket