Hollywoods garvede gutter i topform

Aktionbraget »RED« har nogle efterhånden aldrende stjerner på rollelisten, og den samlede presses filmanmeldere er enige om, at de stadig kan deres kram.

Screendump: Youtube.com Fold sammen
Læs mere

De kan noget, de unge filmfløse ikke kan. Det er anmelderne enige om. Derfor er der også roser til actionsfilmen »RED«, som har premiere i dag.

Filmen, som er baseret på en tegneseriebog, handler om de pensionerede CIA-agenter Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) og Victoria (Helen Mirren), som pludselig selv er blevet topmål for bureauet. De ved nemlig for meget.
 
De fire venner må samle al deres ekspertise og samarbejde for hele tiden at være et skridt foran deres forfølgere. Holdet beslutter sig for at bryde ind i de mest fortrolige arkiver i CIA's hovedkvarter, hvor de opdager en af historien værste, mest hemmeligholdte sammensværgelser.  

Guddommeligt cast

Der er absolut ikke meget Ældre Sagen over forløbet, mener anmelderene.

- Hvis man gik rundt og troede, at de gamle ikke kunne være funky og flabede, så er mødet med Bruce Willis og hans old boys network en munter øjenåbner, skriver Kim Skotte i Politiken og giver filmen fire ud af seks hjerter.

Han bakkes op af Berlingske Tidendes Ebbe Iversen, som også giver 4 stjerner.

- Næsten uanset handlingen ville den være værd at se på grund af den guddommelige konstellation af Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Brian Cox og Helen Mirren, men plottet er faktisk ganske spændende. Og fyldt med veloplagte gamle mænd, der ikke finder sig i noget, skriver han.

- Det er intelligent og velskrevet action. Og ligesom »Ocean's Eleven« og det bedste fra James Bond-serien, bliver hele svineriet serveret med et veloplagt glimt i øjet," skriver B.T.s Henning Høeg, som giver hele fem stjerner.

"Oldekolle-version af Die Hard"

Kun Ekstra Bladets anmelder synes ikke, at den ellers fremragende stjernebesætning helt kan opveje, at filmen er bygget på det, anmelderen kalder en "doven historie":

- Men filmen fungerer udmærket som bragende underholdning med masser af spektakulær action og rappe one-liners, skriver Ekstra Bladet og giver filmen tre stjerner.

Se trailer for RED: