Historien om en af Danmarks største svindlere bliver til ny film

Third Ears populære podcast »I et Forhold Med…« om svindleren Casper Rieper-Holm bliver nu til en dokumentarfilm i biograferne. De fleste af filmens medvirkende er virkelige personer, som i filmen spiller sig selv.

Historien om Casper Rieper-Holm og Amanda Kastrup er højaktuel i en tid, hvor falske profiler og identitetstyveri er hverdagskost. Det er så nemt at blive snydt på på de sociale medier, hvor vi alle tilbringer tid dagligt, fortæller filmens instruktør Nicole N. Horanyi, der har lavet "En Fremmed Flytter Ind" i samarbejde med Third Ears Krister Moltzen. Pressefoto: Made In Copenhagen. Fold sammen
Læs mere

Tino El’tinus, Zasper Rubinstein og Caspar Klaus von Kaufmann.

Det er blot nogle af de utallige navne, som vel nok en af danmarkshistoriens største svindlere har kaldt sig selv i løbet af de sidste 15 år, hvor han har charmeret og bedraget herhjemme og i udlandet.

Og bag de mange dæknavne står selvfølgelig: Casper Rieper-Holm.

Rieper-Holms fupnumre er blevet fortalt i lokalaviser, i tv-indslag og i podcast-afsnit af podcastkollektivet Third Ear. Og nu er én af de mange svindelsager blevet til en biograffilm.

Titlen på den dokumentariske historie er »En Fremmed Flytter Ind« og baserer sig på den populære Third Ear-podcast »I et Forhold Med…«.

Historien om Amanda Kastrup

Rieper-Holm har spist og drukket for 52.000 kroner på D’Angleterre i København med falske kreditkort, han forsøgte at snyde håndboldklubben Slagelse FH i 2009 og udgivet sig for at være schweizisk millionær, der ville købe en naziborg i Nordjylland.

Men denne film, der er en blanding af dokumentar og fiktion, er historien om den enlige mor fra Hvidovre, der egentlig ikke var ude efter en ny kæreste. Lige indtil hun en dag stødte på Casper på Facebook.

Pressefoto fra den kommende film: Made In Copenhagen. Fold sammen
Læs mere

Amanda Kastrup, som den enlige mor hedder, bliver smaskforelsket i den sjove og omsorgsfulde Casper, som afslører, at han er arving til en af Danmarks rigeste familier. Han rykker ind hos Amanda i hendes lille lejlighed, men det samme gør et stort scenarie af intrigante familiemedlemmer og dramatiske venner, som via Facebook fletter sig ind i Amandas liv.

Men en dag ringer telefonen hos Amanda, og det ændrer en hel del...

Se traileren til filmen her:

Medvirkende er virkelige personer

De fleste af filmens medvirkende er virkelige personer, som i filmen spiller sig selv. Den er blevet til i samarbejde mellem Third Ears Krister Moltzen, som har skrevet manuskriptet, og dokumentarfilminstruktør Nicole N. Horanyi, der tidligere har udtalt, at filmen bygger på konkrete hændelser og er filmet som en 1:1-rekonstruktion.

»Vi har filmet på de virkelige locations, brugt de virkelige rekvisitter og det tøj, de medvirkende havde på. En metode, der har gjort det muligt for de medvirkende at udkomme autentisk,« siger filmens instruktør.

Artiklen fortsætter under facebook-opslaget.

Det er dog ikke Casper Rieper-Holm, der spiller sig selv, men skuespilleren Esben Dalgaard.

I 2009 fortalte Third Ear første gang historien om Casper Rieper-Holm i en af deres første podcasts, »Rieper-Holm-Sagen«. Den blev fulgt op med podcasten »I et forhold med« i 2013 og er en af Third Ears mest populære podcast. »En Fremmed Flytter Ind« er en udvidet filmatiseret fortælling af den historie.

Filmen har premiere i biograferne den 14. september 2017.