Her er den morsomste film i biograferne lige nu

Man skal være lavet af unedbrydeligt materiale for ikke at grine sig gennem parodierne og replikudvekslingerne i »The Trip to Spain«.

Foto: Pr-foto.

 

»The Trip«, »The Trip to Italy« og nu »The Trip to Spain«. Og ja, for min skyld må Steve Coogan og Rob Brydon, der giver den som fiktionaliserede udgaver af sig selv, gerne fortsætte, indtil de har foretaget »Trips« til alle verdens lande.

Den tredje film – der lig sine forgængere er en sammenklipning af en TV-seriesæson – er i hvert fald ingen typisk treer, men en veloplagt skildring af to ikke helt unge mænds rejse til Spanien.

Den ene, Steve, er taget af sted for at skrive madanmeldelser, men forsøger mest af alt at udskyde livet som midaldrende, mens Rob er anderledes balanceret med hustru og børn derhjemme.

De to rejsefæller ser og smager sig gennem det pittoreske Spanien, men er mest optaget af sig selv og af, hvem der kan levere den bedste parodi. Begge er forrygende og deres take på Roger Moore, Mick Jagger og Marlon Brando er virkelig skægge.

Midt i alt dette, og stribevis af sjove replikudvekslinger, lykkes det også instruktør Michael Winterbottom at skabe plads til vemodige stik om alder og uafvendelighed.

»The Trip to Spain« er komedie, kammerspil på farten og dejligt uinteresseret i plot. En god instruktør og to morsomme mænd. Det er mere end nok til et to timer langt grin.

The Trip to Spain. Instruktør: Michael Winterbottom. Skuespillere: Steve Coogan, Rob Brydon.