Her er alle tiders Bond-anmeldelser

Berlingske har lynanmeldt samtlige 21 officielle James Bond-film og givet dem karakterer - fra "Mission Drab" i 1962 til "Casino Royale" i 2006.

Roger Moore kom stærkt tilbage i Bond-rollen i "Strengt fortroligt" i 1981 efter en skuffelse i "Moonraker". Fold sammen
Læs mere
Foto: MGM
»Lev og lad dø« (1973)


Roger Moore overtager rollen som agent 007 og tilfører figuren langt mere humor. Man husker bedst bagmanden Mr. Bigs lakaj Tee Hee med kloen, noget voodoo-nonsens og Paul McCartneys temasang.

»Manden med den gyldne pistol« (1974)


Knap så tempofyldt, men stadig underholdende niende film i serien. Klimaks, hvor skurken Scaramanga og James Bond duellerer i en glassal, er formidabelt udført.


»Spionen der elskede mig« (1977)


Den frygtindgydende kæmpe Jaws, det er ham med jerngebisset, gør sin entré i denne glimrende Bond-film. Her er også en Lotus, der forvandles til en ubåd og et skihop, der munder ud i et faldskærmspring.


»Moonraker« (1979)


Lavpunktet i James Bonds lange karriere er denne rodede science fiction-afart med nogle tåbelige skurke og forfærdelige effekter. Laserpistoler hører hjemme i »Star Wars«, ikke hos 007.


»Strengt fortroligt« (1981)


Roger Moore kom sig hurtigt efter den håbløse »Moonraker«. Med »Strengt fortroligt« viser han, at han ikke kun er morsom, da han koldblodigt lader en bil inklusiv skurk trille ned fra en klippefyldt skråning.


»Octopussy« (1983)


Vaskeægte koldkrigsfilm, hvor Roger Moore skal stoppe en russisk general, der truer NATO-styrker i Europa. Tredje Verdenskrig lurer atter i horisonten, så alt er, som det plejer.


»Agent 007 i skudlinien« (1985)


Med Grace Jones på rollelisten og Duran Duran på soundtracket viser 1980erne sig for alvor i Bond-universet. Den vanvittige magnat Max Zorin har i sinde at ødelægge Silicon Valley, så 007 er på sagen.