Havet er for stille

Ni kvarter i et følelsesmæssigt ingenmandsland med Charlotte Munck.

Foto fra »Meeres Stille«, der er stillestående på den kedelige måde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først tre år efter, at den tyske film »Meeres Stille« med danske Charlotte Munck i hovedrollen er færdigproduceret, får filmen Danmarks-premiere på en mindre turné rundt i landet.

Den kaldes i pressematerialet for et ordknapt, fintmasket og intenst psykologisk drama, men jeg kan ikke nikke genkendende til beskrivelsen af filmen, hvor Charlotte Munck er en kvinde, der med sin mand og datter skal på ferie i et afsides liggende sommerhus ved havet. Her begynder forskellige imaginære personer at vise sig for hende, mens hun krakelerer langsomt.

Filmens længde og de mildt kryptiske vendinger i historien gør, at den hverken for alvor bliver intens eller fintmasket. Tværtimod. Men ordknap er den, og det er i dette tilfælde et synonym for kedelig. Ni kvarter i et følelsesmæssigt ingenmandsland skal byde på en tydeligere psykologi for at rive én med, og skuespillerne har alt i alt ikke meget at arbejde med. Havet er med andre ord alt for stille.

Hvad: Meeres Stille. Hvem: Instruktør: Julian Fezer. Medvirkende: Charlotte Munck, Christoph Gawenda, Christop Grunert. Hvor: Premiere i Vester Vov Vov i København torsdag 19.5, i Øst for Paradis i Aarhus Fredag 20.5, i Café-Biografen i Odense lørdag 21.5 og i Nicolai i Kolding 26.5.