Hævnhalløj i høje hæle

Nick Cassavetes har gode intentioner med sin hævnkomedie »The Other Woman«, der har Nikolaj Coster-Waldau i den mandlige hovedrolle. Desværre drukner de delvist i fjol og klichéer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I rollen som Mark i Nick Cassavetes film »The Other Woman« viser Nikolaj Coster-Waldau, at der gemmer sig et udmærket komisk talent bag det velsiddende jakkesæt og charmesmilet. Sidstnævnte sidder som klistret fast på Mark, da han forfører den kyniske advokat Carly (Cameron Diaz), der ellers ikke er interesseret i parforhold. Han har bare glemt at fortælle hende, at han allerede er gift, så Carly dropper ham på stedet, men bliver opsøgt af hans usikre kone, Kate (Leslie Mann), der hævder, at hun ikke har andre at tale med »for alle mine venner er Marks venner«. Nødtvungent forbarmer Carly sig over hende, og det bliver starten på et umage venindeskab, der hurtigt viser sig at være stærkere end båndet til Mark, der for længst har bevæget sig videre til andre yndigheder. Uden at ane uråd.

Der er lidt »Ekskonernes klub« møder »Sex and the City« over »The Other Woman«, der har temmelig svært ved at finde balancen mellem seriøsitet og komik. Og ender som en halvsjov blanding.

Stærke kvinder

Nick Cassavetes stoler desværre ikke helt på, at moderne kvinder gerne vil se seriøse komedier med stærke og genkendelige kvindeskikkelser og skynder sig derfor at sovse ethvert forsøg på oprigtighed til i fjollede optrin og klicheer hentet fra alverdens andre kvinde-hævner-sig-på-utro-mand-film. Det er muligt, det er fristende at alliere sig med afføringsmidler, hormontilskud og deslige, når man for alvor er blevet snydt af en mand – men når nu man har så skønne ressourcestærke kvinder i hovedrollerne, hvorfor så ikke gøre det hele lidt mere sofistikeret?

Det er »The Other Woman« nemlig i glimt – og så er det som om den igen mister modet. I de glimt er det både skønt og underholdende at opleve en historie, der fokuserer på kvinder omkring de 40 – med alle de usikkerhedsmomenter og overvejelser, det indebærer, ikke mindst i forhold til, hvor meget man er villig til at tilgive for at undgå det forkætrede datingmarked.

Cameron Diaz, der de seneste år har skruet ned for tandpastasmilet og kastet sig over lidt mere rå og kyniske karakterer, er lige så skøn som Carly, som Leslie Mann er irriterende overspillende som Kate. Sammen er de overraskende charmerende.

Hvad: »The Other Woman«.

Hvem: Instruktør Nick Cassavetes. Medvirkende: Cameron Diaz, Nikolaj Coster-Waldau.

Hvor: Premiere over hele landet.