Går »Den som dræber« over grænsen?

Er drab og vold for vildt til den bedste sendetid? Det skal Radio- og TV-nævnet kigge på i dag.

Skuespillerinden Laura Sofia Bach har hovedrollen i TV2-serien 'Den som dræber'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når krimiserien "Den som dræber" bliver vist på TV2 søndag aften klokken 20, er det med både drab og vold på programmet i en sendetid, hvor der kan sidde børn foran skærmen.

Og efter at det blandt andet er blevet kritiseret af Børnerådet, skal Radio- og TV-nævnet nu i dag tage stilling til, om der skal rejses en sag mod TV-stationen.

Public service-kontrakten og de EU-regler, som TV2 er underlagt, siger nemlig, at man ikke må sende programmer, der kan skade børn, i den bedste sendetid. Klokken 21 bliver regnet som officielt skæringstidspunkt for, hvornår man kan sende programmer udelukkende for voksne.

Nævnet skal derfor tage stilling til, om det er relevant at rejse en sag om mulig overtrædelse af beskyttelse af mindreårige. Det er altså endnu ikke en afgørelse om, hvorvidt TV2 reelt har overtrådt reglerne.

Advarsel ikke nok

TV2 advarer hver søndag inden programmet om, at serien indeholder stærke scener og er uegnet for børn. Men dette er ikke nok i forhold til public service-forpligtelsen, oplyste Nævnet, da det blev meldt ud, at medlemmerne ville tage serien op på mødet i dag.

I sidste måned tog Nævnet af egen drift kontakt til TV2 for at få tilsendt et eksemplar af seriens første afsnit til gennemsyn.

Hvis Radio- og TV-nævnet beslutter at rejse en sag mod TV2, vil det sandsynligvis tage et par måneder, før der ligger en afgørelse. Det kan ende med, at TV2 bliver nødt til at rykke sendetidspunktet, eller at produktionsselskabet må klippe serien om.