Frank og Casper triller væk fra Klovn i elbil-folkekomedie

Komikerduoens kommende film, »Dan-Dream«, foregår i 80erne og er en »rigtig« film, siger Casper Christensen, der er midtvejs i optagelserne på Fyn.

Dan-Dream. Casper Christensen og Frank Hvamms nye film optages på Fyn Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det nemmeste ville måske have været at lave en »Klovn 3«.

Det ville i hvert fald have sparet komikerduoen Casper Christensen og Frank Hvam for en masse forklaringer om, hvad deres kommende film »Dan-Dream« er for en fisk.

Lige netop nu er makkerparret sammen med instruktøren Jesper Rofelt halvvejs gennem optagelserne af filmen, og i den anledning inviterede filmholdet pressen til filmsettet, der er henlagt til Tommerup på Fyn, takket være et klækkeligt bidrag til produktionsomkostningerne fra den regionale filmfond Film Fyn.

»Men det skyldes også, at filmen foregår i 1983, og det er nemmere at finde dele af Fyn, der ligner 80erne, end at skulle lave om på skilte og lygtepæle inde i København,« siger Casper Christensen, der for filmens autencitet har anlagt en ordentlig snegl af et overskæg.

Trods titlen er »Dan-Dream« en meget dansk folkekomedie om en gruppe excentriske pionerer, der sætter sig for at udvikle verdens første elbil. Derudover handler filmen også om den berømte danske Jantelov, for i modsætning til i dag, hvor Danmark er blevet »globaliseret« (Frank Hvams ord, red.), var der ikke så mange tilbage i 1980erne, der turde forsøge at erobre hele verden.

»Den gang larmede det mere, når man sagde, at man ville ud på verdensmarkedet. Så var man hurtigt til grin. I dag føler danskere sig ikke begrænsede, og der sker en masse spændende ting,« siger Casper Christensen, der selv har været i Hollywood for at sælge manuskripter til amerikanske film.

Dan-Dream. Casper Christensen og Frank Hvamms nye film optages på Fyn Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

»Dan-Dream« er kraftigt inspireret af historien om Hope Whisper, den danske elbil, der led et tragikomisk skibbrud i Forum, hvor den efter ti meters rulletur frontal-klaskede ind i en barriere foran den inviterede verdenspresse.

Men ideen om at lave denne film tog for alvor fart, da Frank Hvam ville vise sin egen nyindkøbte elbil frem for sin jyske familie.

»Jeg var så glad for min fine elbil, men da jeg kom derover, var der meget lidt begejstring for den. Da erfarede jeg, at der i Midtjylland havde været adskillige kuldsejlede elbil-eventyr siden 1980erne, så min bil så familien mest på som et forvarsel om en tragedie,« siger Frank Hvam.

Ifølge Casper Christensen og Frank Hvam er »Dan-Dream« en folkekomedie, der bringer skuespillerne væk fra Klovn-filmenes univers.

»Vi ville gerne prøve at lave en 'rigtig' film, og vi har skruet på næsten alle knapper for at komme et nyt sted hen bortset fra at »Dan-Dream« er baseret på virkelige hændelser, ligesom Klovn også ofte er det,« siger Casper Christensen.

Under pressens overværelse indspillede Jesper Rofelt en scene, hvor Casper Christensens karakter, Thorkild, forsøger at hente sin kone, Grace (Louisa Aisin), hjem fra det kvindehjem, hvor hun har søgt tilflugt.

Hvordan det nøjagtig hænger sammen med elbilen, må man vente og se, til filmen har premiere den 30. marts næste år.

»Der er selvfølgelig et sidespor i filmen, der handler om noget andet end bilprojektet. Det handler om, hvordan vi behandler hinanden som mennesker, og det er noget, der giver mening for Frank og mig,« siger Casper Christensen.

I filmens øvrige roller ses Magnus Millang, Mia Lyhne, Lars Hjortshøj, Peter Gantzler, Stine Schröder Jensen, Louisa Aisin, Jacob Lohmann og Niclas Vessel Kølpin.

Dan-Dream. Casper Christensen og Frank Hvamms nye film optages på Fyn. her Casper Christensen og Magnus Millang Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.