Fra Irland til Brooklyn og tilbage

»Brooklyn« fortæller en eviggyldig historie om at blive voksen med en stribe følsomme scener, der vil åbne tårekanalerne på både kvinder og mænd.

Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trippende med små skridt på ryggen af fin strygermusik løsriver Eilis (Saoirse Ronan) sig fra Irland og tager i årene efter Anden Vedenskrig til Brooklyn i New York, hvor hun gifter sig med en sød italiensk håndværker.

På en tur tilbage til sin hjemstavn kommer hun dog til at vakle mellem fortid og fremtid. Det er svært at løsrive sig i en tidsalder, hvor de gamle voksne meget længe manipulerer med de unge voksne, hvis de da ikke ligefrem bestemmer over dem.

John Crowley, der tidligere lavede den fremragende ”Boy A”, fortæller en eviggyldig historie om at blive voksen med en stribe følsomme scener, der vil åbne tårekanalerne på både kvinder og mænd.

Saoirse Ronan på 21 år havde sin første hovedrolle i Peter Jacksons ”The Lovely Bones”, og der var hun allerede god, men her brænder hun for alvor igennem og fortjener til fulde sin Oscar-nominering.

Instruktøren formår at gøre de to mænd, som Eilis elsker lige sympatiske, og det er stærkt medvirkende til medfølelsen. Se den med din kæreste eller se den alene – men ikke uden lommeletter.

Hvad: Brooklyn.

Hvem: Instruktør: John Crowley.

Medvirkende: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent.

Hvor: Premiere over hele landet.