Flot og formel junglerejse

Film om virkelighedens britiske opdagelsesrejsende Fawcett for et århundrede siden er flot, men mangler drama og en hårdere prioritering.

Stillfoto - Lost City of Z
Læs mere
Fold sammen

Percy Fawcett var egentlig soldat, men hans skæbne blev opdagelsesrejserne i Sydamerika. I første omgang var han sendt ud får at tage mål til et landkort mellem Bolivia og Brasilien, men undervejs blev han fascineret af at finde en by af guld og majs. Eldorado eller som han selv benævner den ”Z”.

Fawcett forsvandt i junglen i 1925 under et af sine sene forsøg, hvor hans ældste søn er med. James Grays film om eventyreren Fawcett er ikke dårlig. Den er klassisk udført med flotte rolige billeder, men der er alligevel en hel del grunde til, at man falder fra, før den knap to og en halv time lange rejse er forbi. En af dem er netop længden. Der er dramaturgi til en hel tv-serie og med alle de rejser Gray vil have med, så det havde været bedre med fire timer i tv.

Fawcett har stiv overlæbe som de fleste englændere dengang, og det kombineret med en ueksplosiv billedside gør, at man rent faktisk keder sig lidt, selv om junglen og uniformerne er flotte.

Hvad: The Lost City of Z. Hvem: Instruktør: James Gray. Medvirkende: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller. Hvor: Premiere i København, Århus, Rødby og Korsør.