Filmfestival udvider sit program til den virtuelle verden

Odense International Film Festival, OFF, indfører et program, der beskriver og behandler det krydsfelt, hvor filmverdenen møder spiluniverset.

Festivalen foregår omkring Brandts Klædefabrik i Odense. Arkivfoto: Michael Stub Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL STUB

Mange moderne film bliver inspireret af den virtuelle verden, og samtidig har spil udviklet sig fra at have et simpelt koncept som i Tetris til at skulle indeholde hovedpersoner og en fortælling. Derfor har Odense Inter­national Film Festival besluttet at indføre et nyt koncept – PLAYOFF, der i tre dage vil undersøge, hvilke muligheder der opstår, når film og spil smelter sammen.

»Der har været en opblomstring i spilindustrien, som vi er blevet nysgerrige på, fordi der er så mange lighedspunkter mellem film og spil. Ofte bruger de to genrer samme skabelon, som består af et grafisk univers, en instruktør og et narrativ. På festivalen vil vi prøve at belyse sammenspillet fra forskellige vinkler,« siger festivalleder Birgitte Wein­berger.

I morgen starter PLAYOFFs konkurrence, Gamejam, hvor spiludviklere og filmfolk i 48 timer udvikler spil i grupper for at forene de to universer. Festivalen står for forplejning af deltagerne under de to intense døgn, hvor vinderne modtager 6.000 kroner.

Derudover vil der fra i morgen og frem til lørdag blive vist korte film i festivalens Virtual Reality-biograf, hvor publikum vil blive placeret på kontorstole med et sæt hoved­telefoner og gennem særlige briller blive en del af filmens 360 graders univers. Ifølge Birgitte Weinberger vil man her for alvor kunne opleve, hvad sammenspillet mellem film og spil er i stand til.

På programmet kan man også finde en esport-event, hvor professionelle gamere konkurrerer mod hinanden i spillene Fifa og League of Legends, samt oplæg med kendte, danske Youtubere, der fortæller om deres virtuelle univers, som publikum oplever gennem videoer på internettet.

OFF varer indtil søndag d. 4 september og foregår omkring Brandts Klædefabrik i midten af Odense.