Er det verdens bedste film?

Filmen, der har dansk premiere i morgen, styrer mod toppen af listen over de bedste film nogensinde.

Instruktør og manuskriptforfatter Christopher Nolan (anden tv.) har med sin nyeste film Inception for alvor slået sit navn fast med syvtommersøm. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christopher Nolans nyeste film Inception, der har premiere landet over i morgen, ser ud til at blive en succes af de helt store.

Indtil videre har filmen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen høstet stor ros, og hvis man kigger på den anerkendte filmside IMDbs liste over historiens bedst ratede film, så tordner Inception ind på en tredjeplads. Og det altså inden den endnu har haft premiere verden over.

Læs også: Masser af gratis sommerfilm i byen

Med 9,1 stjerner ud af ti ligger Inception på højde med førstepladsen – The Shawshank Redemption og andenpladsen – The Godfather. Og Christopher Nolan har med sin nye film stadig mulighed for at indtage toppen, da det kun er flere afgivne stemmer, der skiller top tre fra hinanden.

Nolan, der nok er mest kendt for sine meget populære Batman-film, har med sin nyeste film for længst overhalet sin The Dark Knight fra 2008, der ligger på en samlet 12. plads.

Woody og Buzz er pengemaskiner

Når den britiske filminstruktør, manuskriptforfatter og producer fylder 40 på fredag, er der ekstra grund til at hive champagneglassene frem. Filmen røg ind på førstepladsen efter premiereweekenden i USA, hvor den indtjente næsten 63 mio. dollar – eller 360 mio. danske kroner.

Der er dog én film, Christopher Nolan ikke kan hamle op med. Det er film nummer tre i rækken af Disney Pixar-filmen om det levende legetøj – Toy Story.

Selv om Toy Story 3 må nøjes med en niendeplads på IMDbs liste over de bedste film, så slår den gang på gang Inception, når det kommer til biografgængere og dermed penge i kassen.

Bedste indtjening

I premiereweekenden i USA kunne animationsfilmen smide hele 109 mio. dollar i pengekassen. Her seks uger efter den amerikanske premiere har Toy Story 3 næsten tjent det dobbelte af de 200 mio. dollar den kostede at lave. Og det bare i USA.

Woody, Buzz Lightyear og de andre tjente i den britiske premiereweekend godt 21 mio. pund (knap 187 mio. danske kroner). Til sammenligning kunne Nolans sci-fi thriller hive knap 6 mio. pund op af briternes bukselommer.

Toy Story 3 kan da også brøste sig af titlen som den anden mest indbringende filmpremiere i Storbritannien. Kun overgået af Harry Potter og Fangen fra Azkaban fra 2004,

Toy Story 3 har premiere i Danmark 26. august.