En-To-Tre-Nu: Kærlighed ved første gab

Ny film baseret på populær ungdomsroman af Jesper Wung-Sung har sine rørende øjeblikke og fine skuespillerpræstationer, men bliver lang i spyttet.

Den sympatiske historie om den kræftramte pige (Clara Rosager) og det lokale baskethåb (Jeppe Nikolaj Groth) er ærligt fortalt, men også en smule kedeligt Foto fra filmen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forfatteren Jesper Wung-Sung får angiveligt stadig fanbreve hver uge, fordi både datidens og nutidens unge let kan identificere sig med den stormende forelskelse, som Jeppe og Cecilie er ude for i hans »En-To-Tre-Nu!« fra 2004. Den er »Romeo og Julie«-agtig og let at leve med i selv som midaldrende mand.

Jeppe (Jeppe Nikolaj Groth) spiller basketball så godt, at han er i amerikanske talentspejderes søgelys, mens han om studentereksamen siger: »Jeg skal bare have den rådne hue.« Til Svendborg Gymnasium flytter Cecilie (Clara Rosager), der ser smilende, fræk og forførende ud, men hun bærer på en grum hemmelighed. Hun er syg af kræft.

De to forelsker sig. Han er helt solgt, hun er skiftevis helt fremme i skoene og usynlig for ham. Tranedansen tager sin tid, og vi skal gennem adskillige musikalske montager og drømmescener, før de for alvor ser ud til at få hinanden, selv om sygdommen truer.

Den sympatiske historie er ærligt fortalt, men også en smule kedeligt, og efterhånden som vi kommer op på de knap to timers spilletid, kommer gentagelserne snigende og gør filmen gennemsnitlig. En professionel klipper kunne med lethed forkorte filmen med en lille halv time og løfte den fra gennemsnitlig til god.

Et kvalificeret gæt er, at producent og manuskriptforfatter Regner Grasten har været for ivrig efter at lave for meget selv. Han har skaffet finansieringen, han har skrevet manuskriptet, ligesom han sikkert traditionen tro har kigget instruktør, klipper og alle de andre nøglemedarbejdere over skuldrene i hele processen.

Mangler øre for musikken i et manuskript

Regner Grasten har satset på det sikre ved at vælge en bog, der ifølge hans egne beregninger er læst af 500.000 danskere. Det forstår man, for det er dyrt at lave film. Man forstår til gengæld ikke, at han satser på det usikre ved selv at skrive manuskriptet.

Følgen er, at han ikke har sorteret nok fra og står med en alt for lang film. Måske har han haft for meget respekt for forlægget, selv om det ville ligne ham dårligt at have respekt for noget, og derfor peger pilen i retning af, at han ikke har øre for musikken i et manuskript.

Jeppe Nikolaj Groth fra TV 2-serien »Rita« er overbevisende som den fortabte dreng på 17 år, mens han er knap så overbevisende på basketballbanen. Debutanten Clara Rosager gør det også godt som en 16-årig pige med forståelige humørsvingninger, men hun er bedst i de følsomme frem for de festlige øjeblikke. Tredjehjulet, kammeraten Jack, spilles af Lukas Løkken, der også er helt grøn, men han er det på en forfriskende upoleret facon.

Om ungdommen vil være lige så utålmodig som filmanmelderen var i biografen, bliver spændende at se. Måske vil den være mere tilgivende. Hvis »En-To-Tre-Nu!« letter som den festraket, produceren regner med, vil vi høre ham skryde stort de næste måneder. Hvis filmen flopper, vil vi høre mindre til ham i et års tid. Og når han så igen mener at have regnet den ud, skal han være velkommen tilbage. Dog helst med en lidt bedre film.

Hvad: En-To-Tre-Nu! Hvem: Instruktør: Barbara Topsøe Rothenborg. Medvirkende: Jeppe Nikolaj Groth, Clara Rosager, Lukas Løkken, Susanne Storm, Jens Jørn Spottag. Hvor: Premiere over hele landet.