En ny og meget morsom robot

Balancen mellem spænding, humor og de bløde elementer i Disneys nye »Big Hero 6« er forbilledlig og nærmer sig mesterværkerne Wall-E og jernkæmpen fra »Drengen og jernkæmpen«.

Baymax og Hiro bliver grundstammen i et nyt superhelteteam ved navn »Big Hero 6«. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Foto: Disney

Allerede når man første gang hører, at »Big Hero 6« foregår i en by ved navn San Francokyo, spidser man ører og bliver fascineret.

Hiro er en ung fyr, der bygger små kamprobotter, og noget tyder på, at han skal gå i storebroderens fodspor som forsker.

Men hans bror omkommer under en mystisk eksplosion, og tilbage er kun mindet om ham og en underlig skabning af en oppustelig robot.

Den er hvid og tyk og ligner en snemand i oppustelig plastik. Og så siger den hele tiden: »Jeg er Baymax. Jeg er Deres personlige sundhedshjælper«. På platonisk dansk med Peter Myginds stemme.

Med tiden viser det sig, at den kan lidt af hvert på trods af sin usædvanlige form og lidenskabsløse fremtoning.

»Big Hero 6« byder på et væld af opfindsomheder og overskud i hver eneste scene. Begge dele nærmest hopper ud af billederne i dejligt underspillet 3D. Det er sorgbearbejdning i en munter actionramme med en af animationsfilm-historiens tre mest interessante og virkningsfulde robotter.

Sammen med Wall-E og jernkæmpen fra »Drengen og jernkæmpen« vil Baymax stå distancen i erindringen. Ikke kun fordi robotter er interessante og sjove, men fordi en kluntet og bamseblød robot er endnu sjovere og endnu mere interessant, fordi den står i modsætning til alle dem i stål og jern.

Angående humoren er »Big Hero 6« svær at slå. Den er simpelthen regulært morsom i situationskomikken og nyskabende i sit design af både robotter, mennesker og univers. Det er supercool i en fin mellemting mellem pastelfarver og dystert mørke, og det er noget, vi gerne vil se mere til.

Det slipper vi nok heller ikke for, da der under titlen »Big Hero 6« ruller sig et helt superhelteslæng fra Marvel ud i løbet af filmen, som det ville være synd af afsløre mere om her.

Du får det at se i biografen i løbet af de næste uger, hvor det vil vrimle med gæster på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Hvad: »Big Hero 6«. Hvem: Instruktør: Don Hall & Chris Williams. Danske stemmer: Peter Mygind, Alec Høgh Andersen, Pelle Emil Hebsgaard. Hvor: Premiere over hele landet.