En film til rødvinselskerne

Fascinerende dokumentarfilm om franske vinbønder og entreprenante kinesere.

»Red Obsession« har både humor og er i perioder spændende som en thriller. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I århundreder har Bordeaux siddet tungt på markedet for luksusvine, der de senere år bare er blevet dyrere og dyrere. Men krisen kradser, og ikke mindst amerikanerne er holdt op med at drikke vin i den tunge klasse.

Heldigvis åbner en ny dør sig – nemlig det kinesiske marked, hvor det er højeste mode at drikke rødvin. Dog kun enkelte mærker. Men franskmændene presses af de entreprenante kinesere, der ikke kun vil drikke vinen, men også selv producere den. I Frankrig. Lyder det tørt? Det er det ikke. David Ross’ og Warwich Roachs dokumentarfilm har både humor og en spænding, der i perioder er en thriller værdig.

Man tager sig i at krydse fingre for de passionerede franske vinbønder, samtidig med at man opbygger en stærk tørst efter selv at smage på kinesisk rødvin.

Samtidig er det fascinerende at opleve, hvor skrøbelig en forretning vin er. Der er så meget der kan gå galt, at man på samme tid tager hatten af for de passionerede producenter og får lyst til at klapse dem for deres grådighed.

Hvad: »Red Obsession«.

Hvem: Instruktører: Warwick Ross og David Roach.

Hvor: Premiere i København, Aalborg, Gentofte og Hillerød.