»En af min karrieres smukkeste oplevelser«

Den 58-årige skuespiller Pierce Brosnan roser film-instruktøren Susanne Bier, der hentede ham til Danmark for at spille hovedrollen i »All you need is love«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Smag på disse jordbær – de er gode!« siger den irsk-amerikanske filmstjerne Pierce Brosnan begejstret, da han kommer ind i stuen med et stort grønt fad fuld af modne jordbær, han netop har købt i en landevejsbutik udenfor København.

Berlingske er på besøg hos produceren Vibeke Windeløv, der står bag Susanne Biers kommende film »All You Need Is Love«. De stateligt dekorerede, men også hyggelige gemakker i producerens palælejlighed i Ama-liegade, har fungeret som øverum for filmens skuespillere, heriblandt Paprika Steen og Trine Dyrholm, og det var blandt andet her, den 58-årige Pierce Brosnan første gang holdt læseprøve med filmens danske hold.

Pierce Brosnan, der opnåede verdensberømmelse i rollen som James Bond, blev kontaktet i februar af Bier, og var straks interesseret i den danske oscarvinders projekt.

»Jeg havde set flere af hendes film, og var især glad for »Efter brylluppet« og »Hævnen«. Bier sagde lige ud til mig, at jeg kun skulle sige ja, hvis jeg virkelig ville dedikere mig til filmen, og jeg var klar med det samme,« siger Pierce Brosnan.

I øjeblikket optages filmens sidste scener i København, efter at omkring seks optageuger har været tilbragt i en smuk gammel villa i havnebyen Sorrento i Italien. Set ud fra skuespillerens perspektiv, har filmen udviklet sig fra at være en »film med en varm lethed« til også at have en følelsesmæssig dybde, man ikke finder mange romantiske film i komediegenren.

I filmen spiller Pierce Brosnan en i Danmark bosiddende engelsk forretningsmand, der har mistet sin kone til brystcancer, og som efterfølgende forbitret har lukket kærligheden ude af sit liv. Den banker dog på igen, da manden rejser til Italien for at overvære sin søns bryllup, og der møder sønnens svigermor, spillet af Trine Dyrholm. Hun er i behandling for brystkræft og bærer paryk for at skjule efterveerne af sin kemoterapi.

»Trine er så smuk og ærlig, at det er meget nemt at blive forelsket i hende. Du gør dig jo dine egne forestillinger om, hvordan karakteren skal være, så håber man bare, at man er på samme side som dine medskuespillere. Som skuespiller får hun dig til at føle autentisk i rollen – og det er den bedste følelse en anden skuespiller kan give dig. På grund af Susanne og de danske skuespillere har det ganske enkelt været en af min karrieres smukkeste oplevelser,« siger Pierce Brosnan.

Lighed med eget liv

Rollen som enkemand satte dog også alvorlige tanker i gang. I 1991 mistede Pierce Brosnan selv sin kone, skuespilleren Cassandra Harris, der ligeledes døde af brystkræft efter fire års sygdom.

Bekymrede det dig, at rollen havde så stor en lighed med dit eget liv?

»Nej, det var ikke en bekymring. Jeg kunne selvsagt mærke en kraftig identifikation med en mand, der mister sin kone til kræften. Jeg ved, hvordan det føles. Jeg har levet i den verden. På det niveau har filmens handling en styrke, jeg også identificerede mig med. Det er en stærk historie, og hvis filmen i en eller anden henseende kan hjælpe kvinder med brystkræft, ville jeg blive meget glad,« siger Pierce Brosnan, der i mange år fungerede som talsmand for indsamlinger mod brystkræft i USA.

»Jeg har ikke spurgt Susanne direkte om det var på grund af min livshistorie, at hun valgte mig til rollen. Hun er jo en klog instruktør. Jeg håber selv, at det var fordi hun kunne lide mig som skuespiller, og fordi hun måske mente, at jeg havde noget at sige om det at være 58 år og midt i livet,« siger Pierce Brosnan.

Men hvordan er det så at være 58 og stå midt i livet?

»Livet udfordrer dig altid. Men alt i alt er det jo lidt af et under at være 58. Det er et dejligt sted at være. Jeg er taknemmelig over at være kommet så langt i livet, og har haft en lykkelig karriere, der gør mig i stand til at tage mig af min familie,« siger Pierce Brosnan.

»All You Need Is Love« har manuskript af Anders Thomas Jensen, og udover Pierce Brosnan finder man bl.a. Trine Dyrholm, Paprika Steen, Kim Bodnia, Bodil Jørgensen, Molly Egelind og Sebastian Jessen på rollelisten.

Filmen forventes at have dansk premiere den 30. august til næste år.