Elefanter i glasbutikken

Dwayne Johnson, Mark Wahlberg og Anthony Mackie spiller tre klodsede forbrydere, der forsøger sig med en genvej til den amerikanske drøm. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svindlerkomedien »Pain & Gain« er »desværre en sand historie«, lader instruktøren Michael Bay os vide til at begynde med. Det kan så tilføjes, at nu er historien om tre dumme forbrydere desværre også en film. Tre muskelbøffer, der gerne vil være rigere end jobbet i fitnesscenteret kan gøre dem, kidnapper en kolerisk småsvindler og forretningsmand for at presse ham til at give dem alle sine penge.

Planen er så dum og deres opførsel så klodset, at det er svært at føle bare det mindste for de tre dummepetere, og derfor bliver filmen aldrig spændende. Humoren er samtidig for plat og grovkornet til at virke. Michael Bay er kendt for at lave store og tunge actionfilm med masser af effekter, og det gør han meget klodset. Det same er tilfældet med håndteringen af humor. Bay er en elefant i en glasbutik som instruktør akkurat som Mark Wahlberg og Dwayne »The Rock« Johnsons karakterer. Hvis den sande historie skulle være en film, havde det sociale drama været mere passende som genre. Som »Pain & Gain« foreligger, er den for let, plat og ligegyldig.