De kendtes frisør debuterer med film om kønsskifteopereret spædbarn

Dennis Knudsen debuterer som filminstruktør og manuskriptforfatter til en film, der har arbejdstitlen »Prinsesse«.

Dennis Knudsen har i årtier lavet hår- og makeup for danskere skuespillere. Her ses han sammen med Charlotte Bircow og Susse Wold til premiere på Tivolirevyen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter tre årtier i tv- og filmbranchen, hvor den 53-årige Dennis Knudsen har arbejdet side om side med instruktører som Lars von Trier, Susanne Bier, Per Fly og Thomas Vinterberg, kaster den kendte stylist, makeup-artist og frisør sig nu ud i at skabe sin egen film, der har fået arbejdstitlen “Prinsesse”.

Dennis Knudsen har selv skrevet manuskriptet om drengen, der som spæd får en kønsskifteoperation, og skal også instruere filmen, der bliver produceret af Zentropa Film.

“Prinsesse” handler om et ungt par, Mie og August, der tror, de skal have en lille pige. Men jordemoderen har været uopmærksom, og i stedet får de en dreng. Mie får en fødselsdepression og sidenhen en psykose, og hun ender med at sende sin lille søn til Thailand, hvor han får en kønsskifteoperation.

Filmen følger Victoria, som barnet kaldes, i sine første 17 leveår – indtil sandheden pludselig kommer frem, og Mie må indrømme, hvad hun mange år forinden udsatte sit barn for.

Optagelserne til filmen forventes at begynde til sensommeren 2017.
En af de første spillefilm, som Dennis Knudsen arbejdede på, var “Drengene fra Skt. Petri”, hvor han var hår- og makeup-designer, og siden da har han været tilknyttet et stort antal danske film. Han har vundet tre Robert-priser for sit arbejde, og blandt hans samarbejdspartnere finder man en række af danske instruktører – herunder Lars von Trier, Bille August, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Per Fly, Hans Peter Moland og senest Charlotte Sieling. Aktuelt er han i gang med forberedelserne til den norske filminstruktør Joachim Triers kommende film.

- Jeg har film og tv i mine blodårer. Det hele begyndte, da jeg som 18-årig kom i lære som frisør og parykmager i TV-byen i Søborg, og jeg har arbejdet med instruktører og skuespillere, siden jeg var helt ung. Deres arbejde har altid fascineret og imponeret mig dybt, og jeg har i mange år drømt om, at det en dag skulle blive muligt for mig at lave min egen film. Den mulighed er her nu, så derfor vælger jeg at omstrukturere min virksomhed, så jeg kan hellige mig film- og tv-branchen. Mine produktserier og min foredragsvirksomhed fortsætter dog som før, fortæller Dennis Knudsen i en pressemeddelelse.

Han beskriver filmen som et spejlbillede af den tid, vi lever i.

- 'Se mig, se mig, se mig'. Jeg vil have, jeg forlanger, og jeg forventer, at mit liv bliver præcis, som jeg vil have det. Filmen er et eksempel på, hvor skræmmende vores liv kan blive, når tingene ikke går sådan, som vi forventer, at de vil gå, siger Dennis Knudsen om sin kommende film.