Dansk Oscar-kandidat vinder filmpris dagen før Oscar-show

Dokumentarfilmen "The Look of Silence" vinder Independent Spirit Award i Californien.

Joshua Oppenheimer, producer Signe Byrge Sørensen og hovedpersonen i dokumentaren, Ari Rukun. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danskproducerede dokumentarfilm "The Look of Silence" har lørdag fået et godt rygstød forud for uddelingen af Oscar-statuetter søndag, hvor filmen også er nomineret.

Ved Independent Spirit Awards i Californien vandt filmen, der er instrueret af den herboende amerikaner Joshua Oppenheimer, i dokumentar-kategorien.

Det skriver Variety.com.

- Vi er så beærede over at have vundet en Spirit Award, skriver Joshua Oppenheimer på Facebook.

"The Look of Silence" er efterfølgeren til hans ligeledes Oscar-nominerede "The Act of Killing".

I filmen følger man Adi, hvis bror blev dræbt i 1965 i det indonesiske folkedrab, der kostede mindst en halv million mennesker livet.

I 2014 var "The Act of Killing" også nomineret ved Independent Spirit Awards - dog uden at vinde. Derfor er der grund til øget optimisme i den danske lejr forud for søndagens Oscar-show i Los Angeles.

Independent Spirit Awards bliver holdt i strandbydelen Santa Monica i Los Angeles og uddeler priser til film, der er produceret for et budget på under 20 millioner dollar.

Filmen "Spotlight" vandt i kategorien for bedste spillefilm. Den er også nomineret til en Oscar søndag, hvor den blandt andet er oppe imod "The Revenant" og "The Big Short".

Danmark har to skud i bøssen, når der uddeles gyldne Oscar-statuetter søndag. Foruden "The Look of Silence" er Tobias Lindholms "Krigen" nomineret i "bedste ikke-engelsksprogede film"-kategorien.

Her er den blandt andet oppe imod den ungarske "Sauls søn", der lørdag vandt prisen for bedste internationale film ved Independent Spirit Awards.

/ritzau/