Bubber-TV om dyresex vækker ramaskrig

Programmet 'Verden ifølge Bubber', der torsdag aften sætter fokus på sex med dyr, har allerede fået mange klager. Programdirektør afviser sensationsjagt.

Programmet 'Verden ifølge Bubber' sætter torsdag aften fokus på sex med dyr. Allerede inden programmet er sendt, får TV 2 en strøm af klager fra seerne, der anklager kanalen for at jagte sensationer Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Programmet 'Verden ifølge Bubber' sætter torsdag aften fokus på sex med dyr. Allerede inden programmet er sendt, får TV 2 en strøm af klager fra seerne, der anklager kanalen for at jagte sensationer, skriver Politiken torsdag.

»Hvordan kan man synke så dybt og samtidig nærmest gøre det til en normalitet, at nogen mennesker har denne syge interesse? (...) Er det virkelig, hvad man på TV 2 vil være kendt for?«.

Sådan lyder en af de mange klager, som kommer på baggrund af en trailer for programmet.

Bubber tager afstand

Allerede i traileren tager Bubber afstand fra sex med dyr med ordene:

»Jeg har altid været fascineret og nysgerrig på, hvordan vi mennesker lever. Der er mennesker, jeg beundrer. Mennesker, jeg synes er originaler, og mennesker, som jeg slet, slet, slet ikke forstår«.

Herefter ser man et billede af Bubber og en kvinde i et sommerhus. Bubber siger:

»Nu kommer der nogen, hvor vi kan lave en aftale om, at deres hund hopper på dig.«

I selve programmet er Bubber langt fra den traditionelt tilstræbt objektive vært. Han kalder sex med dyr for 'klamt' og fokuserer på, at sex med dyr i Danmark ikke er forbudt, hvorefter han selv argumenter for et forbud, fordi dyrene hverken kan sige fra eller til.

Afviser sensationsjagt

Programdirektør på TV 2 Palle Strøm afviser, at TV 2 jagter sensationer.

»Umiddelbart tænkte jeg også, at det ville være alt for sensationssøgende at sende den slags i primetime på landets største TV-kanal, men når man ser programmet, så rejser det nogle væsentlige problemstillinger«, siger Palle Strøm til Politiken.

Ifølge Palle Strøm sætter programmet fokus på, at sex med dyr er lovligt i Danmark modsat mange andre lande. Han mener også, at det balancerer det stærkt subjektive program, at formanden for Det Dyreetiske Råd får lov til at argumentere imod et forbud.

»Vi fanger seerne med fascination, og når de så kommer ind, så er der substans og væsentlighed. Det er ægte publicservice. Jeg vil hellere lave Bubber til en halv million danskere end smalt TV til ti mennesker«, siger Palle Strøm til Politiken.