Bond slår verdensrekord for største filmeksplosion

Filmhistoriens største eksplosion finder man ifølge Guinness Rekordbog i den nye James Bond-film »Spectre«, der også i Danmark tangerer rekorder.

British actor Daniel Craig poses during the French premiere of the new James Bond film 'Spectre' on October 29, 2015 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL MEDINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er det officielt. En stor mængde sprængstoffer, der denne sommer blev detoneret i Marokkos ørken, afstedkom filmhistoriens hidtil største eksplosion.

 

Det er nu blevet annonceret ved en højtidelig ceremoni i Beijing af Guinness World Book of Records, der tildelte et rekordcertifikat til James Bond-produceren Barbara Broccoli, som et led af filmens lancering i Kina. Den ansvarlige for eksplosionen var filmens special effects leder Chris Corbould, der også lavede effekter i de tre foregående Bond-film med Daniel Craig i titelrollen.

Eksplosionen var resultatet af at sætte ild til over otte tons petroleum svarende til en sprængstyrke på knap 70 tons TNT. Eksplosionen varede 7,5 sekunder og blev optaget i Erfoud i Marokko.

James Bond-film har hyppigt slået diverse stuntrekorder, heriblandt verdens længste bungee jump på 220 meter, der blev udført til filmen »Golden Eye«, samt længste speedbådshop på 36,5 meter til filmen »Live and let die«.

I Danmark tangerer den biografaktuelle »Spectre« også rekorder, idet åbningsweekenden var en af de hurtigst sælgende film i de danske biografer nogensinde med over en kvart million solgte billetter. Med over 535.000 solgte billetter på kun to uger er Bond-filmen årets største film.