Bestseller bliver til ny dansk film

Christian Jungersens roman “Du forsvinder” skal filmatiseres med Peter Schønau Fog som instruktør og Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og svenske Michael Nyqvist i hovedrollerne.

Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm, Michael Nyqvist og instruktøren Peter Schønau Fog er på holdet bag den kommende »Du forsvinder«. Foto: Christian Geisnæs Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmselskabet Zentropa har planer om at realisere Christian Jungersens bestsellerroman “Du forsvinder”. Filmen instrueres af Peter Schønau Fog og får Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist i de tre bærende hovedroller. Filmens scener skal blandt andet optages i Silkeborg, København, Trollhättan i Sverige og på Mallorca.
“Du forsvinder” er den tredje roman af Christian Jungersen - og den første, som bliver filmatiseret. Bogen blev en stor succes ved udgivelsen i 2012, hvor den fik fine anmeldelser og lå på den danske top 10-liste i et helt år, og modtog senere Berlingskes “Læsernes Bogpris”.
Instruktøren Peter Schønau Fog har tidligere arbejdet med roman som forlæg, nemlig Erling Jepsens roman “Kunsten at græde i kor”, der blandt andet modtog en Bodil for Bedste Film.
I “Du forsvinder” bliver den respekterede og vellidte skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas)  anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen. Men da det viser det sig, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia (Trine Dyrholm) – med hjælp fra advokaten Bernard (Michael Nyqvist) - sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie.
Peter Schønau Fog har selv udviklet og skrevet filmens manuskript. Den får et budget på 26 millioner kroner, og produceres af Louise Vesth for Zentropa. Den forventede premiere er i februar 2017.