»Bedrag«: Sanders svinestreg, ubegavede Bimse og en duft af penge

Fjerde afsnit af DRs »Bedrag« var det hidtil mørkeste, hvor det viste sig, at titlen dækker over andet end økonomisk bedrag.

Energreens forgrædte økonomidirektør, Ulrik Skov, sammen med Sander, hvis spegede spil det endnu ikke er muligt at se omfanget af. Foto: Christian Geisnæs Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tingene spidser til i det fjerde afsnit af DRs »Bedrag«, og dermed kommer der lidt velkomment skub i dramaet, der forholdt sig en smule afventende i det forrige afsnit.

At tempoet går op og ned kan dårligt være anderledes, når TV-serien skal strækkes over ti afsnit, men her var det decideret spændende.

Atter var det de to uheldige helte på bunden af samfundet, Bimse og Nicky, hvis noget tilfældige fund af to millioner sorte eurosedler efterhånden er ved at udarte sig til en dansk variant af narkoserien »Breaking Bad«.

De kriminelle bander, med og uden rygmærker, synes nærmest at kunne lugte de mange penge, og den alt andet end skarpe Bimse gør ikke sagen nemmere. Nicky viser sig også at være blødere end forventet, og tyer til hjælp fra sin svigerfar, der ellers er i gang med at gennembanke ham.

I mellemtiden udkæmpes der omtrent lige så blodige kampe på Energreens direktionsgang, hvor den svage, forgrædte økonomidirektør Ulrik Skov (Lars Simonsen) mere og mere ligner et offerlam, der skal stille snuserne i bagmandspolitiet tilfreds.

»Du er så god til den slags,« forkynder Sander, inden han skubber den tudevårne Ulrik i armene på betjentene, hvor det viser sig, at Ulrik er sjældent dårlig til at ligne en uskyldig. Det er med andre ord et speget spil, som Sander er i gang med. Men som det indtil videre ikke er muligt at se det fulde omfang af.

»Jeg vil hjem til far«

Denne uges absolutte svinestreg fra Sander rammer dog en solcellefabrik i Frederikshavn, der står i vejen for Energreens forestående børsnotering, idet den ikke passer ind i koncernens samlede profil. Sander tester sin nye fremadstormende chefjurist, Claudia, og sender hende til Frederikshavn for at likvidere fabrikken, og sende medarbejdere ud i arbejdsløsheden.

Hun består testen, selv om det holder hårdt, da hendes medbragte søn siger: »Jeg kan ikke li’ dit arbejde. Jeg vil hjem til far.«

Det er helt forfriskende med en kvindelig DR-karakter, der prioriterer sin egen karriere over hensynet til sine børn, men gad vide, om det holder i længden.

Indtil videre holder »Bedrag« som helhed, og afsnit fire var det hidtil mørkeste. En overraskende vending af stereotyperne var også den skleroseramte hustrus sidespring. Bedragene står kø.

Hvad: TV-serien »Bedrag«. Afsnit 4.

Hvem: Instrueret af Per Fly. Manuskript af Jeppe Gjervig Gram.

Hvor: DR søndag aften.