Arne er alt andet end ordinær

Det er ikke, fordi man føler, at man går og mangler tv-serier baseret på skandinavisk kriminallitteratur. Tilbuddene er mange, og de ligner ofte hinanden påfaldende meget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem netop udgivne dvd’er med filmatiseringer af Arne Dahls (Jan Lennart Arnald) romaner om A-gruppen er dog velgørende anderledes. A-gruppen kører efter rundt regnet samme princip som Rejseholdet, og det interessante er, at vi får lige så meget at vide om politifolkenes privatliv, som vi gør om sagerne. Alle historierne er nemlig fortalt i et ret langsomt tempo og på en grundig facon i to gange halvanden time hver.

Mere farve til politifolkene og deres fortrædeligheder på hjemmefronten gør os i sidste ende mere engageret i deres sager, og så kan man godt leve med, at der i Arne Dahl-filmatiseringerne ikke er meget action. Vi har ligesom også set svenske politibiler lave håndbremsevendinger på skovveje lidt vel rigeligt. Med tre timers krimi på hver enkelt dvd virker prisen på små 200 kroner pr. stk. måske rimelig ved første øjekast, men da der er tale om en serie fra tv, vil jeg anbefale, at man venter på bokssættet.