Anmeldertæsk til populær Hollywoodgyser

Den danske instruktør Christian E. Christiansen har været i Hollywood og lavet en film, der får Berlingskes anmelder til at gyse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er næsten lige før, at man får ondt af Rebecca. Det kan måske undskyldes med, at hun er en psykisk syg teenager, der har svært ved at få venner. Eller det kan skyldes, at Leighton Meester fra tv-serien »Gossip Girl« indimellem leverer en ganske indfølt fortolkning af den skrøbelige pige.

Alligevel bør man hurtigst muligt fralægge sig den slags empatiske indfald, for i Christian E. Christiansens amerikanske ungdomsgyser, er den vistnok skizofrene Rebecca skurk med meget stort S.

Hovedpersonen i »The Roommate« er Sara (Minka Kelly), der har lange mørke lokker, smilehuller og et udtalt talent som modedesigner – det ser hendes nye lærer straks, fordi hun er så smart i tøjet. Der er faktisk kun et men i Saras nye liv, og det er hendes nye roommate Rebecca, der er sød nok, men lidt for hurtigt virker besidderisk på Saras vegne. Hun hiver i hvert fald navleringen ud på Saras bedste veninde, sådan ligesom for at sige »Hold dig væk«. Og det er kun begyndelsen, kan man nok regne ud. Prik. Prik. Prik.

Jeg skal beklage den sarkastiske tone i denne anmeldelse, men efter at have tilbragt halvanden time i selskab med papfiguren Sara og den endnu mere flade karakter, der udgør hendes kæreste Stephen (Cam Gigandet), må det være sådan.

»The Roommate« er lavet på et begrænset budget, og det skal den ikke høre noget for, men det koster ikke millioner at have noget på hjerte.

Filmen knækker allerede i overgangen til gyser, hvor uhyggen bygges amatøragtigt op, og mest skræmmende er det, at filmen tager fat på så alvorligt et emne som en psykisk syg ung kvinde og gør hende til ond-psykopat-der-bare-skal-dø.

Ikke forstået på den måde, at en god film skal være politisk korrekt. Men uanset hvor kommercielt man tænker – også i Hollywood – er det første spørgsmål, man stiller sig selv, når man laver film: Hvad er budskabet, og hvilken udvikling skal karakteren gennemgå? Det er derfor, vi bliver underholdt, sædvanligvis.