Anmeldere roser kraftfuld og storslået ny Star Wars-film

»Star Wars: The Last Jedi« har spænding og kampe, der vil imponere selv inkarnerede fans, mener anmeldere.

»Star Wars: The Last Jedi« har spænding og kampe, der vil imponere selv inkarnerede fans, mener anmeldere. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

Tirsdag rullede den velkendte, gule introtekst, som alle »Star Wars«-filmene er blevet indledt med, igen over lærredet til en Europa-premiere.

Det skete, da den nyeste film i rækken, »Star Wars: The Last Jedi«, fik premiere i London.

Og med den følger de første danske anmeldelser, som er ovenud positive.

Berlingske giver filmen fem stjerner, og Politiken uddeler fire hjerter.

Begge medier fremhæver, at filmen formår at tilføje noget moderne til den nostalgiske fortælling, da helterollerne ikke længere kun tilhører hvide mænd.

»De nye, unge helte er en sort (John Boyega) og en jødisk (Oscar Isaac) pilot af hankøn, en hvid ung kvinde og en drenget asiatisk pige (Kelly Marie Tran). Regnbuekoalitionen er hermed på plads,« skriver Politikens Kim Skotte.

Når de store slag skal udkæmpes mellem mørkemænd og oprørere, har skaberne af den nye film sørget for storslåede, visuelle effekter.

»Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvænte,« skriver Kim Skotte.

Jyllands-Posten erklærer sig enig i den påstand. Anmelder Katrine Sommer Boysen kvitterer også med fem ud af seks stjerner.

»Det er en helt vanvittigt flot film. Alt fra rumskibene over scenografien til de smukt koreograferede lyssværdkampe er perfekte,« skriver avisen.

Også Informations Christian Monggaard er stærkt tilfreds med den nye film.

»At skulle løfte arven efter George Lucas og »Star Wars« er i sig selv en frygtindgydende opgave. At det så lykkes Disney, der har købt Lucasfilm, og Kathleen Kennedy, der er sat i spidsen for selskabet, på fremragende vis, er noget nær et mirakel,« skriver han. Information uddeler ikke karakter.

Ekstra Bladet giver fem stjerner ud af seks mulige og hylder både filmens teknik og fortælling.

»Den emmer af kærlighed til universet, samtidig med at den tør gå sine egne veje. Teknisk er den (selvfølgelig) skruet forbandet godt sammen, men det hele drukner heldigvis ikke i buldren og bragen,« skriver avisen.

I BT bliver der også sendt fem stjerner ud af seks mulige afsted mod en galakse langt, langt borte.

Her roser anmelderen især skuespillernes præstationer.

»Vi får især stærke præstationer fra Mark Hamill som den rådvilde Skywalker, fra Daisy Ridley som den søgende Rey, et sørgmodigt gensyn med nu afdøde Carrie Fishers Leia og ikke mindst en stærk og rørende Adam Driver som Kylo Ren,« skriver anmelder Michael Lund.

/ritzau/