Anmeldere hader og elsker Vinterbergs film

Thomas Vinterbergs ”Submarino” deler de professionelle anmeldere ved Berlinalen mellem hadere og elskere ved Berlinalen.

Thomas Vinterbergs film "Submarino", der er et socialrealistisk drama, blev præsenteret på filmfestivalen Berlinalen i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM BRAKEMEIER

Det begyndte meget fornemt for Thomas Vinterbergs ”Submarino” med fire stjerner fra branchebladet Screen og en overmåde positiv anmeldelse.

Men Screen fører også et meget læst barometer over de førende anmeldere ved Berlinalen, og her er stjernegivningen betydeligt mere spredt – det kunne minde om karakterbogen hos en meget kreativ, men også doven gymnasieelev.

Tre anmeldere giver filmen en enkelt stjerne svarende til karakteren ”Ringe”, to anmeldere giver den karakteren to svarende til "Gennemsnitlig", en anmelder giver tre lig "God", mens to anmeldere, heriblandt Weekendavisens Bo Green Jensen, giver filmen topkarakteren fire stjerner. Det giver et gennemsnitlig karakter på 2,3, hvilket placerer filmen på en foreløbig fjerdeplads ud af syv.

Ude af mine hænder

Thomas Vinterberg tager karaktergivningen med stoisk ro.

- Jeg har talt med Per Fly om, at man skal tage både gode og dårlige anmeldelser så roligt som muligt. Det er ikke i vores hænder at gøre noget ved, siger han til Berlingske Tidende.

”Submarino” deltager i Berlinalens hovedkonkurrence, der afgøres på næste lørdag.