Alle gode gange tre Antboy

At lave sådan tre film om Antboy med stigende kvalitet i sin egen lille sympatiske lomme i et dansk filmmiljø, hvor nytænkning for sjældent er indlysende, er faktisk en bedrift, der næsten er en superhelt værdig.

Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kenneth Bøgh Andersens tegneserie ”Antboy” gav anledning til den første biograffilm allerede i 2013, i form af en fin dansk og mere jordnær udgave af de arketypiske amerikanske superheltefortællinger fra tegneseriebladene. Flot og velfungerende uden at være synderligt original.

Med ved at beholde samme instruktør og samme skuespillere på holdet, har de udvidet territoriet for, hvad de kunne både i ”Den røde furies hævn” men glædeligvis også i ”Antboy 3”. Børnene er blevet unge og kan simpelthen mere og filmens art design (engang kaldte man det for scenografi) er på en gang strammere og mere farvestrålende end tidligere.

At lave sådan tre film med stigende kvalitet i sin egen lille sympatiske lomme i et dansk filmmiljø, hvor nytænkning for sjældent er indlysende, er faktisk en bedrift, der næsten er en superhelt værdig.

Den tredje film har så også lige fået en Paprika Steen lagt i sin superheltestøvlet, og den slags slår næsten altid kreative gnister.

Hvad: »Antboy 3«.

Hvem: Instruktør: Ask Hasselbalch. Medvirkende: Oscar Dietz, Nicolas Bro. Paprika Steen, Samuel Ting Graf, Astrid Juncher-Benzon.

Hvor: Premiere i hele landet.