Fesen abefest

Det sjoveste ved »Monkey Madness« er helt klart at pakke spillet ud og samle den cirka en meter høje palme, der udgør kernen i spillet.

Foto: Scanpix
Monkey Madness Deltagere: 2 Alder: Fra 3 år Varighed: 5 min Pris: 249,95 kr. Producent: Hasbro

Man skal puste træstammen op, fæstne den med en velcrolås til en rod og derefter pynte toppen med palmeblade og en abe med lange arme. Herefter fylder man palmekronen op med nogle artiskokagtige plasticdimser, der skal forestille kokosnødder, og giver så hver af spillets to deltagere en plastichammer med hul i. Ved træets rod er der to håndtag, der skal få kokosnødderne til at vælte ud af trækronen, og så gælder det ellers om at hamre løs og fylde sin hammer – Man spiller »Monkey Madness« på gulvet, med mindre man har et gigantisk bord. Nødderne har forskellige farver og giver forskellige point. Problemet er bare, at kokosnødderne ikke rigtig vælter ud af palmen – der er et problem med »dispenseren« – og så sjovt er det heller ikke at hamre løs, når først nyhedens interesse har lagt sig efter 45-60 sekunder.

Esther fylder tre i næste måned, så hun er officielt endnu ikke gammel nok til spillet, der starter fra tre. Hun sad dog senere og hyggede sig med at putte nødder i sin hammer, men vil til enhver tid hellere sortere sine perler og så i øvrigt hamre på ting, hun ikke må – det er meget sjovere! Vilhelm på 11 år er til gengæld for gammel og havde kun et »Skod!« til overs for spillet. Og vi voksne? Vi har aftalt at give rædslen til 1. januar. Så ryger den til storskrald.