Ferrarier racer i København

Det ædle bilmærke fejrer fødselsdag i fælledparken

Ferrari FXX er baseret på Enzo modellen, bygget om til race og den benyttes alene i en særlig Ferrari løbsserie for FXX biler. Ferrari opgiver ikke motoreffekten men siger blot, at den er på over 800 hestekræfter. I Skandinavien findes der et enkelt eksemplar - i privat eje i Norge. Det er dén, som kommer til Copenhagen Historic Grand Prix i København. <br>Foto: Siiger & Clauding Fold sammen
Læs mere

Første weekend i august bliver der sat særlig fokus på Ferrari. Det sker, når Copenhagen Historic Grand Prix køres på en ny og næsten dobbelt så lang bane i Fælledparken. Det italienske bilmærke har nemlig valgt at holde en del af sin 60 års fødselsdag i København.

Over 50 Ferrarier nye som gamle vil blive kørt ind på græsset i Fælledparken, og mange af dem vil også kunne ses i aktion på en ny og forlænget racerbane kantet af halvballer i trængsel.

»Banen bliver i år dobbelt så lang som de forgående år,« fortæller løbsarrangør Ole Markussen.

»Vi kører ned ad Nørre Allé, vender næsten ved Tagensvej og kører så tilbage gennem Fælledparken. Banen bliver en langt større udfordring for kørerne og endnu mere spændende for tilskuerne end den hidtidige,« siger han.

Foruden det imponerende galleri af Ferrarier bliver et andet af august-weekendens store trækplastre et fint opbud af deltagere i PRO/AM kategorien. Her skal professionelle racerkørere danne par med amatører i klassiske biler fra 60erne og 70erne. PRO/AM = professionel og amatør.

I denne klasse deltager Prins Joachim, som har banelicens. Men hvem, han skal dele bil med, er ikke afgjort. Det kunne dog blive Le Mans legenden Derek Bell. Han har vundet 24 timers Le Mans fem gange, og selv om det ikke er så mange som Tom Kristensens syv Le Mans triumfer, blev sejrene vundet, da der typisk kun var to mand på et Le Mans hold.

Blandt andre berømtheder er den tidligere Formel 1 kører og senere Formel 1 chef for Arrows teamet, Jackie Oliver. Plus en hel stribe af dansk motorsports topnavne den regerende DTC mester Casper Elgaard, Michel Nykjær, som fører DTC netop nu, den tidligere Europamester i rally, Henrik Lundgaard og ikke mindst den succesrige Le Mans duo Lars Erik Nielsen og Allan Simonsen.

Løbet holdes på afspærrede veje ved Fælledparken Nørre Alle, Øster Alle og Borgmester Jensens Alle 4. og 5. august.

Banen bliver ca. 2.000 meter lang og skal omgives af halmballer, beton- og autoværn, suppleret med et to meter højt trådhegn. Banen er hele vejen rundt bred og sikker for de deltagende racerkørere, og gode udsynsforhold giver tilskuerne fine muligheder for at følge med i løbene.