Ungarsk udenrigsminister takkede UEFA for udskældt beslutning. Nu oversvømmes hans Instagram med lgbt-flag

UEFAs regnbueskandale tager til. Nu blæses Ungarns udenrigsminister bagover af homosympatisører efter omstridt lgbt-lov og forbud mod regnbuefarvet stadion i München.

 
Tysklands fodboldsforbund står midt i en diskussion om protester for LGBTQ rettigheder. Her udtaler en talsperson fra den tyske regering sig om sagen. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ungarske udenrigsminister, Péter Szijjártó, udtrykte glæde over UEFAs beslutning, der betyder, at Allianz Arena ikke vil være badet i regnbuefarver, når Tyskland og Ungarn i aften løber på banen.

Som reaktion bliver udenrigsministerens Instagram-konto nu badet i lgbt-flag og regnbue-emojies.

Péter Szijjártó kalder det »ekstremt skadeligt at blande sport og politik«, da bystyret i München valgte at ansøge UEFA om lov til at oplyse deres stadion i regnbuefarver som reaktion på Ungarns nye lov, der begrænser unges ret til informationer om homoseksualitet og transseksualitet i Ungarn.

Péter Szijjártó roser UEFAs beslutning om at afvise ansøgningen, da fodboldforbundet »ikke ville vikles ind i en politisk provokation mod Ungarn«, lød det fra ministeren.

Flere fodboldstjerner har offentligt udtrykt modstand mod lovændringen og har uploadet billeder med regnbuer på deres profiler.

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, har i sidste øjeblik valgt at aflyse sin tur til Allianz Arena i München, hvor det ellers var meningen, at han onsdag aften skulle heppe på Ungarn fra lægterne.

Både Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kritiserer UEFAs beslutning.

»Det er vigtigt at markere. Det er ikke politik. Det er medmenneskelig respekt,« skriver ministeren på Twitter.

»Vi har jo haft diskussionen før. Hvad er politik, og hvad er sådan mere fundamentale menneskerettigheder, som man skrev under på i 1948, og som stadigvæk er et stort tema. At vi er født lige, at vi hylder diversiteten, at vi hylder, at alle har lige ret. Og for mig har det intet med politik at gøre,« siger den danske landstræner til Berlingske.

10.000 regnbueflag ville ifølge tyske Blid blive distribueret til tilskuerne på Allianz Arena. Samtidig vil flere bygninger i byen være oplyst i regnbuefarver.