UEFA stiller ultimatum til England – truer med at flytte EM-finalen fra London

Medmindre Storbritannien lemper sine rejserestriktioner for en udvalgt skare, kan de sidste vigtige EM-kampe i London komme i fare. Et ultimatum fra UEFA efterlader den britiske regering i et dilemma, da millioner af briter har fået aflyst deres ferierejser.

Når semifinalerne og EM-finalen fløjtes i gang, bliver det på Wembley i London. Eller det vil sige, at det var i hvert fald planen. Nu overvejer UEFA at flytte kampene til Ungarn, hvor kravene til karantæne ved indrejse ikke er lige så strikse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Catherine Ivill/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske regering er havnet i lidt af en kattepine.

Det står klart efter et nyt ultimatum fra UEFA. For hvis regeringen ikke tillader, at 2.500 vip-gæster kan få lov at overvære semifinalerne og EM-finalen i London, selvom de ikke på forhånd har været i karantæne, ja så bliver kampene flyttet til Ungarn, hvor der ikke er krav om karantæne ved indrejse.

Sådan cirka lyder det scenario, som den britiske regering skal forholde sig til.

Det skriver The Times.

Det stiller regeringen i et dilemma. For premierminister Boris Johnson har netop udskudt en genåbning for briterne, da den mere smitsomme deltavariant af coronavirussen spreder sig i Storbritannien. Flere restriktioner er derfor blevet opretholdt. Det samme gælder et krav om ti dages karantæne ved indrejse til Storbritannien, hvilket har ødelagt drømmen om en ferie i udlandet til sommer for de fleste briter.

Men UEFA ønsker altså at undslå sig reglerne om karantæne, så en række særligt inviterede gæster – blandt andet kongelige, ministre, UEFA-repræsentanter, sponsorer og tidligere fodboldspillere – skal kunne flyve ind til kampene og få adgang til stadion, selvom de ikke har været i karantæne.

Den britiske regering står over for to upopulære scenarier, da en flytning af den betydningsfulde EM-finale vil være lidt af en tabersag hos det fodboldglade folk. Samtidig vil regeringen også blive upopulær, hvis en række vip'er får særbehandling.

Og hvordan kan regeringen argumentere for, at genåbningen skal udsættes, hvis 2.500 kendisser og vigtige personer ikke behøver at følge reglerne? Et signal, der næppe vil falde i god jord hos briterne, der har fået aflyst ferien.

Noget tyder på, at Boris Johnson skulle være indstillet på at kæmpe for at bevare EM på engelsk grund. Ifølge The Times og Daily Mail skulle regeringen have haft drøftelser om, at de 2.500 vip-gæster kan få en dispensation.

Regeringen arbejder ifølge de to medier på at undersøge, hvilken indflydelse lempelsen måtte have på spredningen af deltavarianten, inden den accepterer en fritagelse.