UEFA er blevet lovet flere fans på Wembley. Men samtidig vokser frygten for deltavarianten: »Det ville være klogt af UEFA at have en plan B i ærmet«

En stigende coronasmitte i Storbritannien får byer til at melde sig som mulige alternative kandidater til afholdelsen af EM-slutrundens semifinaler og finale, der ellers efter planen skal afholdes i London.

 
EM bliver lige nu afholdt i flere byer rundt omkring i Europa, men i især Sankt Petersborg og London raser den smitsomme deltavariant af coronavirus. Video: AP, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens den britiske regering er ved at forhandle antallet af fans på Wembley på plads med UEFA, tilbyder flere byer deres kandidatur til semifinalerne og finalen i EM, der ellers skal afholdes i London.

Begrundelse?

De frygter for den stigende coronasmitte i Storbritannien, hvor den mere smitsomme deltavariant er dominerende.

Italiens premierminister, Mario Draghi, ønsker derfor, at EM-finalen i stedet skal afholdes i Rom snarere end i London.

»Jeg vil forsøge at stoppe, at finalen afholdes i et land, hvor infektioner stiger hurtigt,« sagde han under et pressemøde i Berlin mandag.

Samme bekymring lyder fra Bayerns ministerpræsident og leder af CSU Markus Söder:

»München er klar. Det ville være klogt af UEFA at have en plan B i ærmet.«

Som følge af den geografisk spredte EM-slutrunde i år har både Stadio Olimpico i Rom og Allianz Arena i München allerede huset flere EM-kampe.

Storbritannien har den seneste uge registreret 10.633 nye tilfælde af coronavirus, hvilket er 31,4 procent flere end den foregående uge. Antallet af dødsfald er også steget med over 12 procent. I Tyskland og Italien er antallet af nye tilfælde samtidig støt faldende.

Roms og Münchens forslag om at rykke kampene kommer, samtidig med at den britiske regering er ved at færdigforhandle med UEFA, at 65.000 fans kan deltage ved EM-finalen. I de indledende gruppekampe har 45.000 fans fået lov at fylde det 90.000 store stadion ud.

Samtidig vil knap 2.500 vip'er – repræsentanter fra UEFA, ministre og andre personer af officiel karakter – være fritaget fra karantæne, når de deltager ved finalen. Det var et ultimatum fra UEFA ifølge The Times. Alle rejsende skal ellers som en del af de britiske rejserestriktioner i karantæne ved ankomst til Storbritannien. Det har fået de fleste briter til at aflyse deres rejser til udlandet i år.

De udvalgte vip'er kan blive fritaget for karantæne, da de vil opholde sig i »særlige bobler« uden kontakt til andre. Samtidig vil de befinde sig i landet i under 24 timer.

UEFA har tidligere ikke afvist, at de ville rykke de to semifinaler og finalen, hvis ikke kravet om karantæne blev hævet. Men UEFA oplyser til Berlingske, at de fortsat forventer, at finalerne skal afholdes i London.