Tragisk dødsulykke i forlystelsespark: 57-årig kastet ud af rutsjebane

En 57-årig kvinde har på tragisk vis mistet livet, efter at hun ifølge vidner blev kastet ud af en rutsjebane i en tysk forlystelsespark. Den præcise årsag til ulykken er fortsat ukendt, men den rejser en række spørgsmål: Er der tale om en teknisk fejl, sjusk eller noget tredje?

 
Lørdag mistede en kvinde livet i en rutsjebane i den tyske forlystelsespark Klotten. Dette er en reklamevideo fra parken selv, hvor du kan se et udklip af den pågældende rutsjebane. Video: Wild- und Freizeitpark Klotten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 57-årig tysk kvinde er i weekenden afgået ved døden efter en tragisk ulykke i en forlystelsespark i den tyske delstat Rheinland-Pfalz.

Kvinden blev ifølge vidner kastet ud af en rutsjebane i fart, og hendes liv stod ikke til at redde.

Ulykken skete lørdag eftermiddag i forlystelsesparken Klotten (også kendt som Klotti) nær Mosel-floden, omkring to timers kørsel fra den tyske storby Frankfurt.

Der er ifølge news.de tale om Klotti-rutsjebanen – en 550 meter lang og 17,5 meter høj rutsjebane.

Med sine 60 kilometer i timen beskrives rutsjebanen som en, der ikke er for »sarte sjæle«.

Ulykken rejser en række spørgsmål, og så kommer den i kølvandet på den fatale ulykke i Tivoli Friheden i Aarhus for knap en måned siden.

Vidne: Sikkerhedsbøjlerne blev ikke kontrolleret

I det tyske medie Bild forklarer et vidne, hvordan kvinden blev kastet ud af rutsjebanen og ind i et tætbevokset område ved Mosel-floden.

Området var ifølge vidnet svært tilgængeligt.

Hun tilføjer desuden, at der ikke var nogen, som »kontrollerede, om sikkerhedsbøjlerne (i rutsjebanen, red.) var strammet«.

I videoen nedenfor kan du se den pågældende rutsjebanens forløb:

Den præcise årsag til ulykken er fortsat uvis, og kriminalpolitiet i Mayen fortsætter mandag deres efterforskning. Også den tyske anklagemyndighed vil være involveret i efterforskningen.

Mange spørgsmål står altså på nuværende tidspunkt ubesvaret hen, blandt andet om der er tale om en teknisk fejl eller om sjusk.

En eventuel naturlig dødsårsag – som hjertestop – må ifølge en tysk politibetjent også undersøges.

»For at finde ud af dødsårsagen kan man bestille en obduktion,« siger han og tilføjer, at det dog er en afgørelse, den tyske anklagemyndighed må træffe.

Parken åbnede i 1970 som en dyrepark og er siden blevet udvidet til en fritids- og familiepark med forlystelser, står der på parkens hjemmeside.

Den pågældende rutsjebane åbnede i 2004.

Den tragiske ulykke i Tivoli Friheden

Den tyske ulykke kommer altså kort tid efter den tragiske dødsulykke i Aarhus for knap en måned siden.

Her afgik en 14-årig pige fra København ved døden.

Ulykken skete 14. juli i forlystelsen Cobraen i Tivoli Friheden, hvor politiet fik en anmeldelse om, at en vogn sad fast i en forlystelse, hvor flere personer var kommet i klemme.

Det er ikke første gang, der sker en ulykke i den 25 meter høje danske rutsjebane. Tilbage i 2008 kom fire personer alvorligt til skade i Cobraen, da den forreste vogn med to sæder knækkede af og styrtede til jorden.

Efterfølgende har Berlingske kunnet afdække, hvordan virksomheden, der har bygget Cobraen, har en hel række af ubehagelige ulykker i bagagen.