Svensk stjernerapper får fængselsstraf for medvirken til kidnapning

I Sverige er der faldet dom i en opsigtsvækkende sag om kidnapning af en ung rapper. To af hans rapperkollegaer var mistænkt for at være involveret. Nu har de fået deres dom.

Arkivbillede fra gerningsstedet efter et banderelateret skyderi i Sollentuna nord for Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christine Olsson/TT/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De var mistænkt for at medvirke til den brutale kidnapning af en rapperkollega.

Nu er der faldet dom i retssagen mod de to svenske rappere Yasin og Haval og resten af den bande, som stod bag kidnapningen, der har trukket store overskrifter i Sverige.

Den svenske rapstjerne Yasin Mahamoud har fået ti måneders fængsel for at forberede kidnapningen, mens den anden rapper Haval Khalil er dømt to et halvt års fængsel for at medvirke undervejs. Det skriver den svenske avis Expressen.

I alt er 28 personer blevet dømt i retssagen mod den kriminelle Stockholm-bande Vårbynetværket, som de to rappere var en del af. Retssagen har siden udviklet sig til også at inkludere efterforskning af mordforsøg, ekstremt alvorlig vold og narkotikakriminalitet.

Yasin Mahamoud dømmes for at have forsøgt at lokke en ung rapper i en fælde i et musikstudio i Stockholm i slutningen af marts 2020. Men bortførelsen mislykkedes, da Yasin Mahamoud tilfældigvis blev kontrolleret af politiet samme aften.

Beviserne kommer blandt andet fra det krypterede chatværktøj »Encrochat«. Her har Yasin Mahamoud skrevet til en anden mistænkt, hvordan han »fik en idé« om, at de skulle gå udenfor. Her kunne de stoppe bilen ved et »dejligt rødt lys«, står der ifølge retten.

Måneden efter, i april, var det rapperen Haval Khalil, der skulle lokke offeret i en fælde. Denne gang lykkedes det. Haval Khalil var ikke selv i lejligheden, hvor den unge rapper blev bundet, mishandlet, ydmyget og fotograferet. Berlingske har tidligere skrevet udførligt om sagen.

Yasin Mahamoud skal sidde sammenlagt 18 måneder i fængsel, da han var prøveløsladt for en anden dom.

Både Yasin Mahamoud og Haval Khalil har tænkt sig at anke dommen, siger deres advokat til Expressen.