Svensk politi jagter maskeret gerningsmand: Han har forgrebet sig på ti kvinder på to uger

Politiet i Uppsala beder kvinder om at være vagtsomme, når de går på gaden, efter at den formentlig samme gerningsmand ti gange har befølt kvinder intime steder.

Politiet i Uppsala advarer mod den efterlyste, men mener dog ikke, at »folk skal være bange«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix

Inden for tre timer blev tre kvinder forulempet tre steder i den svenske by Uppsala nord for Stockholm.

Det var formentlig samme gerningsmand, der forgreb sig på dem alle tre, skriver svenske Aftonbladet, efter at en række seksuelle overgreb er blevet anmeldt til politiet i løbet af de seneste to uger.

I alt har ti kvinder anmeldt, at de er blevet forulempet på gaden af en mand, som i flere af de anmeldte tilfælde har været iført en blå kirurgmaske, skriver Aftonbladet.

Gerningsmanden har hver gang sneget sig ind på kvinderne og befølt dem på numsen og mellem benene, fortæller flere af kvinderne. Overgrebene har fundet sted i dagslys såvel som om aftenen.

Politiet i Uppsala har for nylig efterlyst manden via sin hjemmeside og på sociale medier.

Manden beskrives her som 20 til 30 år, 170 til 175 centimeter høj, iklædt sort hættetrøje og mørke sneakers.

Nogle gange har han haft en cykel med sig, fortæller politiet – altså kan han hurtigt stikke af, når de forulempede kvinder råber op.

Sanja Vukicevic, der har udtalt sig på vegne af politistyrken til Aftonbladet, opfordrer borgerne i Uppsala til at være vagtsomme og holde øje med, om de ser manden.

»Hans tilgang er jo lidt uforsigtig, må man sige,« siger han.

Sanja Vukicevic mener dog ikke, at gerningsmanden er en person, som borgerne bør være bange for.

»Jeg synes personligt ikke, at folk skal være bange. Jeg vil ikke fraråde noget som helst, men derimod opfordre både kvinder og mænd til at være vagtsomme over for denne mand og tage kontakt til os, hvis man ved noget,« siger han til Aftonbladet.