Svensk A$AP Rocky-forsvarer skudt i hovedet: Politiet mistænker forsøg på lejemord

En mand blev set køre fra gerningsstedet, efter at han havde såret den svenske advokat Henrik Olsson Lilja med flere skud. Politiet mistænker, at han kan være bestilt til at begå mord.

Advokaten Henrik Olsson Lilja har været meget i medierne i de forgangne måneder, da han var forsvarer for rapperen A$AP Rocky i amerikanerens voldssag i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Fredag morgen blev den prominente svenske advokat Henrik Olsson Lilja ramt af flere skud få meter fra sin lejlighed i det centrale Stockholm.

Han blev ramt både i hovedet og brystet. Flere vidner så ifølge avisen Expressen, at Henrik Olsson Lilja var i »brydekamp« med en mand, inden han blev ramt af skuddene. Advokaten formåede selv at låne en telefon og ringe til politiet, inden han blev bragt på sygehuset.

Hans tilstand er nu stabil.

Henrik Olsson Lilja er et ganske kendt ansigt i Sverige og har taget del i flere store kriminalsager – senest var han forsvarer for den amerikanske rapper A$AP Rocky, der er blevet kendt skyldig i et overfald i Stockholm. Mordforsøget på Henrik Olsson Lilja menes dog ikke umiddelbart at have forbindelse til den sag.

I stedet mistænker politiet, at overfaldet kan have forbindelse til en sag mellem advokaten og en kvinde, som har kørt i det svenske retssystem i flere år. Få dage inden skyderiet tabte kvinden sagen mod Henrik Olsson Lilja. Expressen betegner sagen som »privat«.

Kort efter at Henrik Olsson Lilja var blevet ramt af flere skud, fortalte han betjentene, at han mente, at kvinden kunne stå bag overfaldet.

Senere fredag blev en kvinde – som selv er tidligere dommer og jurist – anholdt. Hun er mistænkt for at have hyret en mand til at myrde Henrik Olsson Lilja.

Gerningsmanden bag skyderiet er fortsat på fri fod, og politiet har ikke umiddelbart nogen mistænkte i sagen. Efter slagsmålet med Henrik Olsson Lilja blev gerningsmanden set køre fra lejlighedskomplekset i en sort firehjulstrækker, men politiet har ikke fundet køretøjet.

Den anholdte kvinde ønsker ikke at samarbejde med politiet og har indtil videre været tavs under afhøringerne, skriver Expressen.