Storbritannien ramt af ny skandale: 20 mænd voldtog og mishandlede systematisk mindreårige piger

Mændene havde en hyæne-sans for at finde de mest udsatte piger, de mest socialt belastede og mentalt tilbagestående piger. Og i en periode på syv år misbrugte 20 mænd mindst 15 mindreårige piger i Huddersfield seksuelt. Sagen er endnu et eksempel på den britiske grooming-bølge.

West Yorkshire Politi har offentliggjort dette billede af nogle af de tiltalte i Operation Tendersea - 16 af dem har foreløbigt sammenlagt fået over 200 års fængsel. Bandelederen er Amere Dhaliwal, alias »Pretos«, som er nummer to fra venstre i øverste række. Fold sammen
Læs mere

Han blev kaldt »Pretos«, og han var angiveligt en mekaniker, som bare passede sit arbejde og sin familie.

Men sandheden var en anden, for efter arbejdstid var han leder for en bande af sexforbrydere, som mellem 2004 og 2011 bortførte, voldtog og mishandlede 15 mindreårige skolepiger i den nordengelske by Huddersfield.

Sagen blev offentliggjort fredag, da 16 af mændene blev idømt i alt 221 års fængsel.

Det brutale misbrug var endnu et eksempel på - som briterne kalder det - »grooming,« hvor bander af mænd af fortrinsvis pakistansk oprindelse år efter år er i stand til at misbruge socialt og mentalt udsatte hvide piger. Og hvordan myndigheder og politi i det mindste indledningsvis nægter at tro på pigerne.

West Yorkshire Politi har offentliggjort dette billede af 19 af de dømte og tiltalte i Operation Tendersea - 16 af dem har foreløbigt sammenlagt fået over 200 års fængsel. Bandelederen er Amere Dhaliwal, alias »Pretos«, som er nummer to fra venstre i øverste række. Fold sammen
Læs mere

Drillet i skolen

En af pigerne fra Huddersfield fortæller til lokalavisen, hvordan det hele begyndte i 2004. Hun var dengang 13 år, og hun ventede en morgen sammen med andre piger på busstationen. De var iklædt skoleuniformer og skulle i skole.

Pludselig kom en ældre mand hen og spurgte, om de ikke hellere ville feste og drikke med ham end gå i skole? Pigen gik ikke med ham, men de udvekslede telefonnumre. Pigen blev drillet i skolen og havde kun få venner, hendes hjem var præget af opbrud, og hun følte sig smigret over mandens interesse, fortalte hun ifølge Huddersfield Examiner i retten.

Manden var »Petros« alias Amere Dhaliwal - og i det øjeblik begyndte tre års helvede. Han ringede til hende, blev ved med at ringe til hende, han opsøgte hende og manipulerede hende, og til sidst voldtog han hende. Han tog nogle af sine venner med, hun blev tvunget til at have sex med dem i biler, på offentlige toiletter, på ødebeliggende ejendomme, og hun begyndte at drikke dagligt og tage ecstasy-piller for at glemme alt om det, fortalte hun.

»Petros« og hans bande begyndte på samme måde at trække andre piger ind som ofre - gennem smiger, manipulation, trusler og vold - og mindst tre af pigerne var mentalt tilbagestående. En af pigerne var 15 år, men havde en mental alder på mellem syv og ni år, og en mand med øgenavnet »Kammy« havde en forkærlighed for hende, skriver Examiner. Da hun på et tidspunkt ikke ville føje ham, spredte han gennem en anden pige et rygte i skolen om, at den 15-årige havde sex med ældre mænd - og hun blev drillet endnu mere og var snart tilbage som offer.

En landmand fortalte til BBC News, hvordan han somme tider fandt nogle af pigerne forhutlede og forslåede i udhuse på sin ejendomme, der ligger på de ødebeliggende hedearealer nord for Huddersfield. Mændene havde misbrugt dem og efterladt dem der.

Tweet fra lokalavisen The Examiner om lederen af sexbanden, »Petros«. Fold sammen
Læs mere

Gravide

Flere af ofrene blev gravide, for mændene brugte enten ikke kondom, eller også brugte de plasticposer som kondom, skriver Daily Mirror. En af de gravide pige fortæller til Examiner, at hendes graviditet gav hende fred, for mændene var ikke længere interesserede i hende. Bandelederen »Petros« tvang hende til sidst til at få en abort

Næsten alle medlemmerne af banden er af pakistansk oprindelse og udgjorde en forhutlet flok af bistandsmodtagere, småtyve, taxichauffører og fastfood-arbejdere, mange af dem klagede i retten over en hård opvækst og sociale problemer, og de nægtede med få undtagelser bølgen af sexovergreb.

»Petros« er et godt eksempel på benægtelserne. 11 af pigerne fortalte i retten, hvordan han over 70 gange havde voldtaget og misbrugt dem, og han hævdede, at de allesammen løj. At det var en sammensværgelse.

Hvorfor skulle de lyve, spurgte anklageren ifølge lokalavisen.

Fordi han engang havde sagt til en af dem, at hun var »fed«. Derfor tog de nu hævn over ham, hævdede han.

Ifølge en psykologisk undersøgelse var han »manipulativ og med et rovdyrsinstinkt«, og det kan han nu få brug for i fængsel. Han fik fængsel på livstid.

Forside fra avisen Yorkshire Post lørdag om voldtægtsbølgen i Huddersfield Fold sammen
Læs mere