Spindoktor advarer mod kritik af Salvini: »Vi er bevæbnede«

Billedet af en bevæbnet italienske indenrigsminister og forsynet med en trussel til hans kritikere vækker forargelse. Er Salvini og hans kommunikationsrådgiver gået for vidt i deres dristige brug af de sociale medier?

Italian Interior Minister Matteo Salvini stands next to a sniper rifle during a visit to celebrate the anniversary of the Central Security Operations Service (NOCS), a SWAT team of the Polizia di Stato in Rome, Italy October 10, 2018. REUTERS/Remo Casilli TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: Remo Casilli

Luca Morisis påskehilsen var alt andet end fredelig.

Morisi er Matteo Salvinis nærmeste kommunikationsrådgiver og strategen bag den italienske indenrigsministers dristige men succesfulde brug af de sociale medier.

Spørgsmålet er imidlertid, om spindoktoren gik over stregen, da han søndag selv satte sig til tasterne. I hvert fald sender et opslag, han søndag lagde ud på Facebook, ualmindelig krigeriske signaler.

»Har I lagt mærke til, hvordan de gør alt for kaste mudder efter Lega. Europaparlamentsvalget nærmer sig, og de finder på hvad som helst for at stoppe »Il Capitano« (Salvini. red.). Men vi er bevæbnede og veludrustede. Fremad i samlet flok og god påske,« skrev Morisi under et billede af sin chef med en maskinpistol i hænderne.

»De« er ikke mindst Femstjernebevægelsen og opslaget skal ses som et vink med en vognstang - eller måske snarere et baseball-bat - til koalitionspartneren, der på det seneste er gået sine egne veje i det stadig mere knirkende regeringssamarbejdet.

Bl.a. ved at flirte med ideen om at støtte et mistillidsvotum mod en Lega-minister mistænkt for korruption.

Morisis billedsprog er imidlertid så voldsomt, at det ifølge en lang række kritikere er på kanten af det demokratisk forsvarlige - selv i en brutal politisk debat som den italienske.

Samtidig er timingen af hans opslag i bedste fald diskutabel, som bl.a. det socialdemokritiske Partito Democraticos Europaparlamentskandidat Massimiliano Smeriglio påpeger:

»Hvis denne mand ikke var inderigsminister i den italienske republik, ville dette kun være et latterligt og patetisk billede. Men det udgør en uacceptabel provokation på dagen for det frygtelige attentat i Sri Lanka,« siger han til La Repubblica.

Den på de sociale medier normalt hyperaktive Matteo Salvini har endnu ikke kommenteret episoden.