Skolelærer knivdræbt efter brug af Muhammed-tegninger i Paris

Ifølge præsident Macron var drabet på en skolelærer fredag eftermiddag et islamistisk terrorangreb.

Foto: CHARLES PLATIAU

En skolelærer er fredag blevet dræbt ved at få halsen skåret halsen over i en forstad til Frankrigs hovedstad, Paris.

Politiet har skudt og dræbt en mistænkt gerningsmand. Det oplyser kilder i fransk politi til nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, ankom fredag aften til gerningsstedet, skriver Reuters. Præsidenten kommer direkte fra et krisemøde om sagen i indenrigsministeriet.

Den franske præsident betegner drabet som et islamistisk terrorangreb.

»En borger er blevet dræbt i dag, fordi han var lærer, og fordi han underviste om ytringsfrihed,« siger Macron nær den skole, hvor læreren blev dræbt tæt ved.

»Hele landet står bag vores lærere. Terrorister må ikke splitte Frankrig.«

Angrebet er sket omkring klokken 17 fredag eftermiddag nær en skole i Conflans Saint-Honorine, der er en forstad i det nordvestlige Paris.

Offeret var skolelærer på mellemskoleniveau. Han har vist karikaturtegninger af profeten Muhammed i undervisningen, oplyser politiet til AFP.

Ifølge avisen Le Parisien er det sket i forbindelse med en time om ytringsfrihed.

Præsident Macron ankommer til stedet, hvor drabet fandt sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU.

En politikilde fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at gerningsmanden ifølge vidner skal have råbt »Allahu Akbar (Gud er størst, red.)« i forbindelse med angrebet. Den information er ved at blive undersøgt nærmere.

En anden politikilde oplyser ifølge Reuters, at offeret er blevet halshugget. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Ifølge den franske tv-station BFM var den mistænkte mand, som politiet har skuddræbt, 18 år gammel og født i Moskva i Rusland.

Politibetjente på patrulje spottede den mistænkte nær gerningsstedet med en kniv. Betjentene skød manden, da de ville forsøge at anholde ham. Han døde efterfølgende af sine kvæstelser, oplyser politiet ifølge AFP.

Landets uddannelsesminister, Jean-Michel Blanquer, skriver på Twitter, at drabet er et angreb på Frankrig som nation.

»Vores sammenhold og vores beslutsomhed er de eneste svar, når vi står over for den islamistiske terrorismes uhyrligheder,« skriver ministeren ifølge Reuters.

Han tilføjer, at han lørdag vil tale med repræsentanter fra lærere og elevernes forældre fra den dræbte lærers skole.

Frankrig har de seneste år oplevet et stigende antal angreb begået af islamister.

I september blev en mand anholdt efter et økseangreb ved satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere kontor i Paris. To personer blev såret.

Angrebet, der også efterforskes som terror, skete foran den bygning, hvor Charlie Hebdo havde redaktion, da det i 2015 blev udsat for et angreb, hvor 12 personer blev dræbt.

/ritzau/